Vrije Universiteit Amsterdam

AANKONDIGING

Filosofisch café In de ban van verhalen verplaatst naar 27 november

VU podium en het Studentenpastoraat vE90 organiseren op donderdag 27 november een filosofische café door Edwin Koster, universitair docent wijsbegeerte (VU) over "In de ban van verhalen".

Verhalen zijn in onze cultuur altijd populair geweest, of het nu in boekvorm is of op het witte doek. Maar: verhalen zijn er volgens velen uitsluitend voor het vermaak. Wie serieuze informatie over de werkelijkheid wil hebben, zou er beter aan doen zich tot de wetenschap te wenden.

Is het terecht dat wetenschappelijke kennis hoger wordt gewaardeerd dan narratieve kennis? Of kunnen verhalen juist iets van de werkelijkheid laten zien dat voor wetenschappelijke benaderingen onzichtbaar blijft? Op deze avond draait het om de betekenis van verhalen in onze cultuur.

Edwin Koster studeerde wiskunde en godsdienstfilosofie in Amsterdam (VU), Madrid en Princeton. Hij is als universitair docent verbonden aan de Faculteit der Wijsbegeerte van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij promoveerde op In betovering gevangen? Over verhaal en rationaliteit, religie en irrationaliteit (Budel, Damon, 2005).

Toegang is gratis, meer informatie op vupodium.nl.

Dit Filosofische cafe was eerder op 20 november gepland maar is nu verplaatst naar 27 november