Gemeente Hoorn


Kindergemeenteraad op 27 november

21 november 2008 - Donderdag 27 november hebben Hoornse basisschoolleerlingen het voor het zeggen tijdens de kindergemeenteraadsvergadering. De vergadering vormt de afsluiting van het project kindergemeenteraad dat de gemeente Hoorn organiseert in samenwerking met het Instituut voor Publiek en Politiek. Het project vond dit schooljaar plaats op vijf basisscholen uit de Kersenboogerd: De Klipper, De Duiventil, Wereldwijzer, De Hoeksteen en de Openbare Montessorischool Hoorn.

Bovenbouwleerlingen van deze scholen kregen een aantal lessen met daarin aandacht voor argumenteren, discussiëren, beslissingen nemen en vergaderen. Zij maakten daarnaast aan de hand van het thema spelen en vrije tijd een voorstel voor een concreet project in de wijk Kersenboogerd. Hiervoor hadden zij een budget van 4.000 euro ter beschikking.

Kindergemeenteraad 2007 Unieke kans Van iedere school is tijdens de kindergemeenteraadsvergadering een fractie van acht leerlingen aanwezig. Al deze leerlingen samen vormen de kindergemeenteraad. Tijdens de vergadering beslissen zij welk projectvoorstel, met meerderheid van stemmen, wordt aangenomen. Het college van B en W voert het aangenomen voorstel uit. Een unieke kans dus om als kind daadwerkelijk invloed uit te oefenen op het gemeentebeleid.

Openbare vergadering De vergadering wordt gehouden op donderdagavond 27 november van 18.00 uur tot 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis in Hoorn. Het voorzitterschap is in handen van burgemeester dr. G.O. van Veldhuizen. Net als de volwassen variant is de kindergemeenteraadsvergadering openbaar. Belangstellenden zijn van harte welkom om op de publieke tribune plaats te nemen.