Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

Rooien bomen te Heille en Eede

rooien4.jpg (180 Kb) In opdracht van het waterschap Zeeuws-Vlaanderen begint de firma firma BTL uit Bruinisse op 27 november 2008 met het rooien van 7 populieren langs de Heilleweg te Heille. Deze weg wordt vanaf de aansluiting met de Praatvlietweg tot de aansluiting met de Zandstraat tijdelijk afgesloten voor alle verkeer in beide richtingen, bestemmingsverkeer uitgezonderd. De afsluiting geldt op 27 en 28 november 2008.

De Sara Beytsweg te Eede wordt - vanaf de aansluiting van de Rijksweg tot de aansluiting met de Biezenstraat - van 1 tot en met 3 december 2008 eveneens tijdelijk afsloten voor alle verkeer, behalve bestemmingsverkeer. Ook deze tijdelijke afsluiting houdt met verband met de uitvoering van rooiwerkzaamheden. Ter plaatse zullen 14 populieren worden gerooid.

In beide situaties zijn de te rooien bomen circa 40 jaar oud en vormen zij vanwege het vele dode hout een gevaar voor hun omgeving. De populieren langs de Heilleweg zijn bovendien aangetast door de wilgenhoutrups, waardoor de kans op stambreuk bij harde wind toeneemt. Bij de bomen langs de Sara Beytsweg zijn door rotting holtes en spleten ontstaan in de stammen. Reden voor het waterschap om deze bomen te rooien.

De afsluiting en de omleidingsroute zullen ter plaatse worden aangeduid door plaatsing van de daarvoor gebruikelijke verkeersborden.

Terneuzen, 20 november 2008
Persbericht 2008/ 38