PERSUITNODIGING Presentatie eerste resultaten Euro NCAP whiplashtests

24/11/2008 10:33

TNO (Cl-Tno)

Ieder jaar lopen tienduizenden mensen in Nederland bij een verkeersongeluk nekletsel op. De letselschade loopt in de honderden miljoenen euro's. Met ingang van 2009 breidt Euro NCAP zijn botsveiligheidtesten uit met een whiplashproef. Auto's die een betere bescherming geven tegen dit type letsel kunnen daarmee ook een hogere beoordeling krijgen voor hun totale botsveiligheidprestatie. Met het sterrensysteem biedt Euro NCAP consumenten een onafhankelijk oordeel over de veiligheidseigenschappen van populaire auto's.

Tijdens een bijeenkomst op 27 november bij TNO en TTAI in Helmond zal Michiel van Ratingen, de secretaris-generaal van Euro NCAP, de resultaten van de eerste proeven met de stoelen van een aantal populaire automodellen bekend maken. TNO is de tweede organisatie in Europa die door Euro NCAP is gecertificeerd voor het doen van whiplashtests. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het ministerie van Verkeer en Waterstaat en TNO en heeft sprekers en panelleden van Euro NCAP, VenW, de ANWB, de Consumentenbond, de Whiplash Stichting Nederland en de RAIVereniging.

U bent van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst over de Euro NCAP testresultaten en de achtergronden van whiplash. Er is gelegenheid een whiplashtest bij te wonen en te filmen. Natuurlijk zijn de sprekers en panelleden waaronder Michiel van Ratingen, de Secretaris-Generaal van Euro NCAP, beschikbaar voor interviews.

AANMELDEN

onder vermelding van naam en medium bij:

TNO, Wilma Toll, wilma.toll@tno.nl, 040-265 2754.

PROGRAMMA

Vanaf 2009 gaat Euro NCAP voertuigstoelen testen op het risico op een whiplash tijdens een kop- staart botsing. Alsstart van deze nieuwe activiteit zijn de stoelen van een aantal populaire voertuig- modellen beoordeeld. Deze resultaten worden op 27 november bij TNO in Helmond voor pers en belangstellenden gepresenteerd. Tevens wordt een "live" whiplashtest gedemonstreerd.

Euro NCAP - Whiplash evenement

Programma

Organisatie :

Ministerie van Verkeer en Waterstaat / TNO Industrie en Techniek - Automotive

DATUM : donderdag 27 november 2008

LOCATIE: TNO/TTAI Steenovenweg 1, 5708 HN Helmond

Dagvoorzitter : Edgar Janssen (TNO)

10.30 - 11.00 Ontvangst TNO

11.00 - 11.10 Welkom/ Introductie V?, DG Mobiliteit Gerrit Jan Olthoff

11.10 - 11.40 Euro NCAP test resultaten Euro NCAP Michiel van Ratingen

Secretaris Generaal

11.40 - 11.55 Wat is whiplash? Whiplash Stichting Nederland (WSN)

12.00 - 12.20 Paneldiscussie o.l.v. Edgar Janssen Euro NCAP, WSN, Consumentenbond, ANWB, RAI-vereniging

12.20 - 12.30 Introductie Euro NCAP tests

12.30 - 13.00 Demonstratie Euro NCAP test

pers kan video- en foto-opnamen maken

13.00 - 14.00 Lunch

Gelegenheid voor interviews





http://www.tno.nl

http://www.tno.nl