RTL Group

Wendy van Dijk donderdag gastjurylid 'So You Think You Can Dance'

RTL-presentatrice Wendy van Dijk is aanstaande donderdag gast-jurylid in de zesde liveshow van het RTL 5-programma So You Think You Can Dance. Het is niet bij iedereen bekend, maar Wendy begon haar carrière ooit als danseres. Na haar dansopleiding tourde ze met het ballet van Lee Towers, was ze te zien in het showballet van tv-programmas als Showmasters, Wedden Dat? en De Nu Of Nooit Show en danste zij drie jaar in het theater bij de André van Duin Revue. Het hoogtepunt in Wendys danscarrière was de anderhalf jaar durende tournee met zanger Haddaway, waarbij ze de hele wereld over reisde. In So You Think You Can Dance geeft ze donderdag kritisch maar rechtvaardig commentaar richting de overgebleven acht dansers. Wendy van Dijk: Ik ben zeer onder de indruk van het danstalent in Nederland. Ik vind So You Think You Can Dance een geweldige show waar ik graag mijn mede-werking aan verleen. Als oud-danser weet ik hoe dansen het ultieme doel in je leven kan zijn. Dat herken ik ook in deze dansers.

Tijdens deze liveshow is er ook een spetterend optreden van de danssensatie Burn the Floor, ook wel The Rebels of Ballroom genoemd. Dit Australische dansgezelschap met internationale bezetting overrompelt met een wervelende show. Burn the Floor brengt een ongekend spetterende mix van ballroom en latin dance in de breedste zin van het woord.

Op donderdag 11 december is de spannende finale van So You Think You Can Dance. Dan wordt duidelijk wie als de meest favoriete danser of danseres naar huis gaat met een gerenommeerde dansopleiding naar keuze in het buitenland, een geldbedrag van 20.000 euro én een rol in de musical Footloose.

Uitzending: RTL 5, elke donderdag tussen 20.30 en 22.00 uur de liveshow én tussen 22.30 en 23.00 uur de resultshow. Herhaling: RTL 5, elke zondag tussen 22.30 en 00.30 uur.

Website: www.soyouthinkyoucandance.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl.