Vrije Universiteit Amsterdam

Leading to Integrity


* Startdatum27-11-2008


* Tijd13.45


* LocatieAula


* TitelLeading to Integrity. Empirical Research into the Effects of Leadership on Ethics and Integrity


* PlaatsAula


* SprekerK.M. Lasthuizen


* Promotorprof.dr. L.W.J.C. Huberts


* OnderdeelFaculteit der Sociale Wetenschappen


* WetenschapsgebiedSociale wetenschappen


* EvenementtypePromotie

Karin Lasthuizen onderzocht in haar proefschrift welk type leiderschap helpt om de integriteit van een organisatie en haar medewerkers te beschermen. Zij concludeert dat ethische leiderschapsstijlen zoals voorbeeldleiderschap en integriteitgericht leiderschap integriteitschendingen in de organisatie beperken.

Integriteit is van groot belang voor zowel publieke als private organisaties. Zo leiden bij de overheid schendingen van de bestuurlijke integriteit onherroepelijk tot een verlies aan vertrouwen van de burgers, het fundament van onze democratische rechtsstaat. Om de integriteit van een organisatie te waarborgen of te verbeteren worden allerlei beleidsmaatregelen genomen zoals het opstellen van gedragscodes, het screenen van sollicitanten en het geven van trainingen. Daarbij wordt vaak benadrukt dat integriteit staat en valt met het leiderschap. Leiderschap wordt gezien als de cruciale factor in de beïnvloeding van de integriteit van werknemers van een organisatie. Opvallend is echter dat deze veronderstelling over het belang van leiderschap weinig is onderzocht in de praktijk.

In haar promotieonderzoek toetste Lasthuizen of en in welke mate specifieke leiderschapsstijlen van invloed zijn op integriteitschendingen in de organisatie, zoals corruptie, fraude, informatiemisbruik, discriminatie en intimidatie en op welke manier leiderschap dan van belang is. Daarbij maakte zij gebruik van een enquête onder medewerkers van de politie.

Het onderzoek van Lasthuizen laat zien dat ethische leiderschapsstijlen zoals voorbeeldleiderschap en integriteitgericht leiderschap integriteitschendingen in de organisatie beperken. Andere leiderschapsstijlen zoals inspirerend leiderschap en resultaatgericht leiderschap blijken daarentegen niet effectief te zijn. Leiderschap werkt bovendien vooral op een indirecte wijze via de ethische cultuur in de organisatie en de morele opvattingen van medewerkers over integriteit. Organisaties zullen daarom apart aandacht moeten besteden aan leiderschap in relatie tot integriteit.

Het volledige proefschrift is te downloaden via VU-dare.