Gemeente Voorschoten

en Johan Spaans sluit zaterdag

Kunstexpositie Willem Vis en Johan Spaans sluit zaterdag

willemvis U hebt nog drie dagen de gelegenheid de overzichtstentoonstelling van het werk van medailleur en ontwerper Willem Vis (1936-2007) temidden tussen foto's van zijn kunstvrienden in het Ambachts- en Baljuwhuis te bezoeken. De expositie is alleen nog open op donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 november van 14 tot 17 uur. In tegenstelling tot eerdere berichten kunt u zondag 30 november niet meer terecht.

Miniaturen met maximale uitstraling
Wie echt wil genieten van Vis' werk moet daarvoor de tijd nemen. De minimale maten van het beschikbare oppervlak van munten en penningen noopten de kunstenaar ertoe al zijn expressiviteit in enkele treffende lijnen en technieken vast te leggen.

Contrast
Een schijnbaar contrast met de kleine meesterwerkjes van Vis vormen de grote foto's van Johan Spaans. Maar wie goed oplet, ziet ook hier oog voor details. Daardoor vormt de tentoonstelling, ondanks de zo verschillende disciplines van beide kunstenaars, toch een harmonisch en hoogstaand geheel, dat een bezoek meer dan waard is.

Gratis toegang
De toegang is gratis en de foto's van Johan Spaans zijn te koop. Voor het kopen van munten en penningen van Willem Vis zult u naar de reguliere munthandel en/of ruilbeurzen moeten. Maar om daarvoor inspiratie op te doen, kunt u nog drie dagen heel goed op de zolder van het Ambachts- en Baljuwhuis op Voorstraat 12-14 terecht.
* 25 november 2008 t/m 26 november 2008