Presentatie Inspiratieboek Dagarrangementen & Combinatiefuncties

25/11/2008 16:08

SGBO B.V.

Inspirerende voorbeelden over het combineren van school en kinderopvang:

Presentatie Inspiratieboek Dagarrangementen & Combinatiefuncties

Op de slotconferentie van het landelijke programma Dagarrangementen en Combinatiefuncties op 27 november in Deventer wordt het 'Inspiratieboek Dagarrangementen & Combinatiefuncties' gepresenteerd. Auteur Renske Gercama (SGBO): "Op bezoek bij lokale projecten zagen we de energie die het geeft als verschillende professionals en vrijwilligers elkaar weten te vinden in één gezamenlijk doel namelijk het bieden van extra ontwikkelingskansen voor kinderen. Voor ons was het inspirerend te zien welke creatieve oplossingen de projecten hebben gevonden. Die inspiratie willen we graag doorgeven aan iedereen in Nederland die de mogelijkheden wil grijpen van sluitende dagarrangementen en combinatiefuncties"

Meer dan 70 gemeenten hebben in 100 projecten gewerkt aan het makkelijker maken van het combineren van arbeid en zorg, en het vergroten van de ontwikkelingskansen van kinderen. Muziekles tussen de middag in Rotterdam, de ontbijtschool in Eindhoven, het jeugdplein in Beesd en de inzet van combinatiefuncties in Deventer: allemaal projecten die (mede) mogelijk gemaakt zijn door het subsidieprogramma Dagarrangementen & Combinatiefuncties in de periode 2005-2008.

Gemeenten zijn samen aan de slag gegaan met scholen, kinderopvangorganisaties, welzijnsinstellingen, sportverenigingen, cultuurinstellingen en andere organisaties om een aansluitend aanbod van onderwijs en vrije tijd voor kinderen samen te stellen.

Staatssecretaris Dijksma zal in een videoboodschap de deelnemers aan de conferentie toespreken: "Het valt voor werkende ouders niet mee om arbeid en zorg te combineren. Dat wordt al een stuk gemakkelijker als de verschillende onderdelen van de dag goed op elkaar zijn afgestemd. Er komt veel meer rust in een dagprogramma als school, sport en bijvoorbeeld muziekles naadloos op elkaar aansluiten. Dat is niet alleen handiger voor de ouders, maar ook veel plezieriger voor de kinderen. Samen met mijn collega bewindspersonen van OCW en mijn collega van VWS streven we voor 2012 naar 2500 combinatiefuncties. Daar trekken onze ministeries in 2008 bijna 17 miljoen voor uit; in 2012 loopt dat op tot ruim 47 miljoen!"

De slotconferentie Dagarrangementen en Combinatiefuncties 'Met volle kracht vooruit!' vindt plaats op 27 december van 10.303 tot 16.30 op de boot 'Eureka I' in Deventer. Tussen 12.30 en 16.30 vaart de boot.