Verhagen snijdt Thanksgiving kalkoen aan

Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen geeft donderdag 27 november de jaarlijkse 'Thanksgiving Dinner Lecture' van de de Nederlandse vereniging van oud-Fulbright studenten. Daarna zal minister Verhagen de traditionele kalkoen aansnijden.

In zijn lezing voor alumni en studenten van de Universiteit Utrecht gaat minister Verhagen in op de verschuivende machtsverhoudingen in de wereld en de toekomstige samenwerking met de Amerikaanse regering onder leiding van president Obama. Na de lezing is er ruimte voor discussie met de minister. De voertaal is Engels.

De pers is van harte uitgenodigd de lezing van minister Verhagen bij te wonen. Ook kunnen foto's worden genomen van het aansnijden van de kalkoen. Het diner is alleen voor genodigden.

Aanmelden kan tot donderdag 27 november 14:00 uur bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Directie Voorlichting en Communicatie, 070 348 6674.

Datum: donderdag 27 november

Locatie: Academiegebouw Universiteit Utrecht

Domplein 29, 3512 JE Utrecht

Aanvang lezing: 18:00 uur (Aula)

Aansnijden kalkoen: 20:00 uur (Senaatszaal)

Op verzoek wordt de toespraak van minister Verhagen donderdagochtend onder embargo toegezonden.

Waar minister Verhagen zich tijdens de reis bevindt en waar hij zich op dat moment mee bezig houdt, is te volgen op www.hierisministerverhagen.nl .

De Netherlandse Fulbright Alumni Association (NFAA) is een vereniging van Nederlandse studenten die met een Fulbright beurs in de Verenigde Staten gewerkt of gestudeerd hebben. De beurzen zijn genoemd naar de Amerikaanse senator J. William Fulbright, die in 1946 het initiatief nam voor dit programma om door middel van uitwisseling van studenten en docenten begrip te bevorderen tussen Europa en de Verenigde Staten.

De NFAA organiseert activiteiten voor Nederlandse Fulbright alumni en Amerikanen die met een Fulbright beurs in Nederlands werken of studeren. De Thanksgiving Dinner Lecture vond vorig jaar voor het eerst plaats.

Categorieën: Bestuur, Cultuur en recreatie, Economie, Financiën, Huisvesting, Internationaal, Landbouw, Migratie en integratie, Natuur en milieu, Onderwijs en wetenschap, Openbare orde en veiligheid, Overig, Recht, Ruimte en infrastructuur, Sociale zekerheid, Verkeer , Werk, Zorg en gezondheid

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken