Gemeente Voorschoten

Greenwheels

Milieuvriendelijk autodaten met Greenwheels

greenwheels Voorschoten heeft vanaf donderdag 27 november twee standplaatsen voor auto's van Greenwheels. Wethouder Hans Horlings en Jan Borghuis (directeur Greenwheels) openen die dag om 13.00 uur de parkeerplek bij station Voorschoten. De andere plek is op de Gerbrandylaan, bij de kruising met de Thorbeckeweg.

De gemeente werkt graag mee aan dit milieuvriendelijke initiatief van autodate. Met autodate kunnen meerdere mensen gebruikmaken van één auto. Voor mensen die wel het gemak van een auto willen, maar deze maar beperkt nodig hebben, biedt de formule veel voordelen. Het bezit van een auto brengt veel kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan onderhoudskosten, verzekering en wegenbelasting. Met autodate heb je deze kosten niet. Ook hoef je de auto niet te wassen, niet voor onderhoud naar de garage te brengen of uren te zoeken naar een parkeerplaats.

Luchtkwaliteit

Maar het is niet alleen kostenbesparend, gedeeld autogebruik spaart ook het milieu en levert een bijdrage aan verbetering van de luchtkwaliteit. Gebruikers van Greenwheels kiezen hun vervoermiddel bewuster en maken gemiddeld dertig procent minder autokilometers. Het gebruik van fiets, bus en trein stijgt in sommige gevallen met wel twintig procent. Voor meer informatie over een abonnement op Greenwheels: www.greenwheels.nl.

* 25 november 2008