Deelgemeente Oud-West Amsterdam


#65 Feestelijke opening vernieuwd Bellamy Buurtmuseum

26 november 2008

26 november 2008

Feestelijke opening vernieuwd Bellamy Buurtmuseum

Op donderdag 27 november, om 19:00 uur, opent stadsdeelvoorzitter Bouwe Olij het vernieuwde Bellamy Buurtmuseum aan de Tweede Kostverlorenkade nr. 62. Er is muziek van een zangkoor, een tentoonstelling en de opening van de expositie van Paul Fennis, "Bellamybuurt, 100 jaar verandering in beeld".

Van en voor buurtbewoners
De afgelopen maanden hebben buurtbewoners hard meegeholpen aan de nieuwe inrichting van het buurtmuseum. Zo is er nu een aparte vergaderruimte en een kantoor voor de opbouwwerkers van stichting DOCK. Buurtbewoners kunnen er straks terecht om trainingen en workshops te volgen of te geven. En natuurlijk is iedere laatste donderdag van de maand de Bellamy buurtborrel.

Veel te zien
Leo Reniers heeft een bescheiden tentoonstelling over de geschiedenis van Oud-West ingericht. Er zijn diverse voorwerpen, publicaties en foto's te zien. De expositie van Paul Fennis, `Bellamybuurt, 100 jaar in beeld", is nog zeker een maand te bewonderen.

Het buurtmuseum is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 14:00 tot 17:00 uur. Het is ook mogelijk op afspraak te komen. Dit kan via telefoonnummer 020-689 60 00.