9.656 a anvragers konden 66 miljoen euro besparen in 2008

27/11/2008 09:59

Independer

Consumenten die een overlijdensrisicoverzekering hebben, kunnen gemiddeld ruim 7.000 euro per polis besparen. Dat blijkt uit onderzoek van Independer.nl. In de periode tussen 27 oktober 2007 en 27 oktober 2008 heeft Independer.nl bij bijna 10.000 aanvragers van een overlijdensrisicoverzekering gevraagd naar de huidige premie van hun huidige overlijdensrisicoverzekering. Vervolgens berekende Independer de mogelijke besparing. In totaal kunnen de 9.656 aanvragers 68 miljoen euro besparen.

75% van consumenten betaalt teveel

Consumenten die op dit moment verzekerd zijn bij Leidsche verzekeringen, Cordares, Legal & General, Winterthur en SNS Bank kunnen in ruim 85% van de gevallen besparen op hun overlijdensrisicoverzekering. Maar ook consumenten die elders verzekerd zijn doen er verstandig aan om na te gaan of er een besparing mogelijk is. Gemiddeld kan 75% van alle consumenten besparen op hun overlijdensrisicoverzekering.

Concurrentieslag door nieuwe aanbieders

De markt voor overlijdensrisicoverzekeringen is continu in beweging. Steeds meer nieuwe partijen (bijvoorbeeld Extensive en TAF assuradeuren) melden zich en bieden scherpe tarieven aan. De huidige aanbieders willen graag mee met deze prijzenslag en verlagen vervolgens hun tarieven. Van deze concurrentieslag profiteert de consument.

Consument niet bewust van lagere tarieven

Consumenten met een overlijdensrisicoverzekering weten vaak niet dat ze teveel betalen. Verzekeraars berekenen de lagere tarieven alleen aan nieuwe klanten. Consumenten die al een verzekering hebben, worden niet ingelicht. Zij doen er goed aan zelf te gaan vergelijken en eventueel over te sluiten. Dit loont overigens alleen als de verzekering korter dan 10 jaar geleden loopt. Loopt de verzekering langer dan 10 jaar dan is waarschijnlijk geen besparing mogelijk vanwege de leeftijd van de verzekerde.

Oversluiten is eenvoudig

Overlijdensrisicoverzekeringen kunnen gemakkelijk worden opgezegd en bij een andere verzekeraar worden overgesloten. Consumenten moeten wel rekening houden met een medische selectie bij het afsluiten van een nieuwe overzekering. Pas als zij geaccepteerd zijn, is het verstandig om de lopende overlijdensrisicoverzekering op te zeggen.

Via onderstaande link kunt u de uitkomsten van het onderzoek in tabelvorm bekijken:

http://weblog.independer.nl/persbericht/9656-aanvragers-konden-66-miljoen-euro-besparen-in-2008/

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.independer.nl