Werkgelegenheid voor ZZP-er in de bouw verschuift

27/11/2008 10:18

Preach

Werkgelegenheid voor ZZP-er in de bouw verschuift

van grote bouwprojecten naar particuliere opdrachten

Werkspot.nl ziet aanwas van zelfstandige vakmannen op marktplaats voor klussen

Tilburg, 27 november 2008 - Van de 70.000 ZZP-ers die in de bouw werkzaam zijn (bron Kamer van Koophandel) zal een groot deel de komende tijd op andersoortige projecten werken. Dit is het gevolg van het stopzetten of annuleren van grote bouwprojecten, onder meer door een inmiddels niet meer reële kostprijs en aangescherpte financieringseisen. Grote aannemers - die veelal zelfstandige vakmannen inhuren voor de daadwerkelijke uitvoering - zien zich genoodzaakt contracten met ZZP-ers te verbreken. Als gevolg hiervan richten vakmannen zich steeds meer op particuliere opdrachten. Op Werkspot.nl, de marktplaats voor klussen, groeit het aantal particuliere opdrachten nog steeds aanzienlijk. Particulieren kiezen er - door de onzekerheid op de huizenmarkt - vaker voor om hun huis te verbouwen en te verfraaien.

Joost Gielen, oprichter van Werkspot.nl: "Wij zien een groei in het aantal opdrachten en het aantal vakmannen dat zich bij ons inschrijft. Voor 2009 zie ik zelfs een verdubbeling van het aantal opdrachten dat bij ons geplaatst zal worden. Dat betekent meer dan 60.000 opdrachten. Een aantrekkelijk gegeven voor vakmannen die (tijdelijk) niet op grote bouwprojecten kunnen werken."

In het begin van 2008 voorspelden diverse organisaties nog een tekort aan vakmannen. Door recente ontwikkelingen lijkt er nu juist een overschot aan vakmannen te ontstaan. Hier staat tegenover dat particuliere huizenbezitters meer in hun huidige huis investeren. Liever investeert men in een verbouwing (nieuwe keuken, badkamer of uitbouw) zodat men comfortabel in het huis kan blijven wonen, dan het risico te lopen het huis niet of met verlies te verkopen. Degenen die hun huis wel te koop hebben staan, doen er alles aan om dit zo perfect mogelijk te presenteren. Onlangs bracht Werkspot.nl een onderzoek naar buiten waaruit bleek dat het aantal opdrachten, dat met het verfraaien van het huis te maken heeft, met 15 procent is gestegen. Met name schilderwerk en andere cosmetische werkzaamheden zijn hierbij populair.

Over Werkspot.nl

Werkspot.nl is de eerste en grootste online marktplaats voor klussen in en om het huis en is opgericht in 2005. Het principe van Werkspot.nl is eenvoudig: opdrachtgevers plaatsen hun klus - hoe klein of groot ook - op de website. Ingeschreven klusbedrijven en vakmannen brengen hier vervolgens een bieding op uit. De prijs komt tot stand via het principe van de 'Dutch auction', een veiling waar men in de regel alleen zal onderbieden. Werkspot.nl werkt samen met een groot aantal brancheverenigingen om de kwaliteit van de deelnemende klusbedrijven hoog te houden. Verder geven opdrachtgevers een rapportcijfer aan de vakman zodra een klus is afgerond. Op deze manier krijgen medegebruikers een beeld van de kwaliteit van de vakman of klusbedrijf. Werkspot.nl streeft er naar een transparant en laagdrempelig platform te zijn waarop vraag en aanbod eenvoudig op elkaar kunnen worden afgestemd. Kijk voor meer informatie op www.werkspot.nl

Voor meer informatie:

Joost Gielen, oprichter Werkspot.nl

Tel. +31 (0)6 28245375

E-mail: j.gielen@werkspot.nl





http://www.werkspot.nl