Gemeente Gilze en Rijen

Convenant getekend

Samenwerken voor integrale jeugdgezondheidszorg

Kinderen gezond en veilig laten opgroeien: dat is de uitdaging. Daarom ondertekenden de GGD Hart voor Brabant en de drie Thuiszorgorganisaties Thebe, Vivent en Thuiszorg Pantein vorige week donderdag het Convenant jeugdgezondheidszorg. Dit gebeurde na de conferentie Jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar in Schijndel. Hiermee slaan de organisaties de handen ineen voor een integrale jeugdgezondheidszorg, onder regie van de gemeenten.

Complexere zorg
De preventieve jeugdgezondheidszorg wordt steeds complexer. Reden voor gemeenten om die zorg effectiever én efficiënter te organiseren. Zij zijn immers verantwoordelijk voor het voorkomen en verminderen van gezondheidsrisico's voor kinderen. Hierbij vertrouwen ze al jaren op de expertise van de GGD en de Thuiszorgorganisaties. De GGD en de thuiszorg werken al geruime tijd samen, maar gaan nu nog intensiever samenwerken.

Géén kinderen buiten beeld
Deze samenwerking is een noodzakelijke stap naar integrale jeugdgezondheidszorg. De organisaties stemmen hun werk en protocollen nog beter af, zodat ze van elk kind weten of het (gezondheids)risico's loopt. Bovendien zorgt dit voor een goede afstemming in de jeugdgezondheidszorg en met het onderwijs, het maatschappelijk werk en de nieuwe Centra voor Jeugd en Gezin.