Datum: 27 november 2008

Leiden Hennepkwekerij in woning De politie heeft vrijdagmiddag 21 november een hennepkwekerij in een woning aan de Groensteeg aangetroffen. De politie stuitte op de kwekerij na een melding van wateroverlast. De kwekerij met 187 hennepplanten was in twee kamers onder tenten opgezet. De politie heeft de kwekerij ontmanteld en alle planten en bijbehorende apparatuur in beslaggenomen om te laten vernietigen. Het energiebedrijf heeft geconstateerd dat de stroom niet illegaal werd getapt. De politie doet verder onderzoek en moet de eigenaar van de hennepkwekerij nog spreken.

Tip de politie De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven en dus ook de maatschappij veel geld, zij zijn daarom ook getergd om hennepkwekerijen op te doeken.

Leiden Twee strippen valium kwijt Een Leidenaar is woensdag 26 november zijn zwarte portemonnee met daarin onder andere twee strippen met valium kwijtgeraakt. Dit is waarschijnlijk gebeurd tussen 16.00 en 18.00 uur in de omgeving van de Langegracht, vermoedelijk tussen de Aldi en de Oosterkerkstraat. De politie verzoekt de vinder de strippen op het politiebureau af te geven of te bellen met de politie in Leiden via 0900 - 8844.

Oegstgeest/Teylingen Politieteam op pad voor veiligheid Het politieteam Oegstgeest/Teylingen heeft woensdag 26 november van 18.00 tot 22.00 uur met ruim vijftig medewerkers van alle afdelingen in het team onder meer verschillende controles verricht binnen de vier woonkernen. Het team kreeg daarbij steun van de vreemdelingenpolitie en de radarwagen van het Regionaal Verkeershandhavingsteam.

Snelheid- en verlichtingscontroles Zo werden er snelheidscontroles en controles verlichting gehouden op de Herenweg in Warmond en op de Hoofdstraat in Sassenheim. De politie had klachten van omwonenden ontvangen over het rijgedrag van weggebruikers. Op de Hoofdstraat werden in totaal eenentwintig bekeuringen geschreven. Twaalf voor snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid 50 km/uur is. Acht fietsers kregen een bekeuring van 20 euro vanwege het niet voeren van de verlichting. Een bestuurder werd bekeurd vanwege het voeren van het mistlicht. Op de Herenweg in Warmond werden veertig snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 70 km/uur. Ook op deze weg is 50 km/uur de maximum toegestane snelheid. Twee personen werden bekeurd voor de verlichting.

Verkeerscontrole in Voorhout Woensdagavond 26 november werd op de Zuidelijke Randweg een verkeerscontrole gehouden. Met name werd er gekeken naar de verlichting van voertuigen. De vreemdelingenpolitie verleende hierbij ondersteuning. Drie motoragenten hebben vijfenveertig voertuigen naar de vrachtwagenparkeerplaats begeleid voor de controle. Tweeëntwintig bestuurders kregen een bekeuring voor de verlichting. Deze waren kapot of juist te veel. Vier bestuurders droegen de gordel niet en één bestuurder kreeg een bekeuring voor een defecte uitlaat. Twee Poolse fietsers moesten direct hun boete van 20 euro betalen voor het niet fietsen zonder licht. De vreemdelingen verrichtte twee staandehoudingen om vast te stellen of de personen legaal in Nederland zijn. Uit onderzoek bleek dat de papieren in orde waren.

Bikesurveillance Zeven politiebikers hebben gedurende vier uren in Oegstgeest en Voorhout gesurveilleerd en 58 bekeuringen uitgeschreven. Voor het niet (juist) voeren van de verlichting werden 48 bekeuringen geschreven, één voor parkeren op de invalidenparkeerplaats, twee voor het niet hebben van een rijbewijs, twee bromfietser werden bekeurd voor het rijden op de verkeerde plaats op de weg. Vijf anderen werden bekeurd voor het niet direct kunnen tonen van een rijbewijs, geen kentekenplaat, geen helm, drugs en een voetganger niet laten voorgaan op het zebrapad. Een 21 jarige Oegstgeestse werd wederom betrapt op het rijden op een scooter zonder geldig rijbewijs. Tegen haar wordt proces verbaal opgemaakt.

Gesprekken met burgers In verband met klachten van overlast van jongeren in Sassenheim, hebben agenten hierover aan de met burgers gesproken. In de omgeving Diligence en de Kagerdreef werden bewoners aan de hand van een vragenlijst bevraagd. De gegevens worden verder uitgewerkt om een beeld te krijgen en vast te stellen of er een overlastprobleem is. De agenten hebben in de omgeving ook met enkele jongeren gepraat.

Innen van niet betaalde boetes De politie van Oegstgeest/Teylingen heeft ook gekeken naar openstaande geldboetes. Zeventien bewoners uit de twee gemeenten werden bezocht omdat zijn nog openstaande geldboetes hadden. De politie inde ruim 200 euro op zo'n vier adressen. De politie zal deze actie nog voor de jaarwisseling herhalen. Nog niet betaald, is thuis opgehaald!!

--- einde berichten ---
---