Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 27-11-2008

Automobilist gaat ervandoor

NIEUWEGEIN/UTRECHT Een automobilist ging er aan het begin van de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 november in Nieuwegein vandoor. De auto werd later verlaten in Utrecht aangetroffen.

Rond 00.30 uur zag een agent een grijze Audi A4 Avant over de Herman Gorterhoeve in Nieuwegein rijden. Gezien het rijgedrag van de automobilist had de agent het idee dat de man daar niet thuis hoorde. De politieman vroeg het kenteken bij de politiemeldkamer na en bleef in de tussentijd achter de auto rijden. Daarbij zag hij de automobilist op de Galecopperlaan kennelijk door had dat hij door de politie werd gevolgd: de automobilist gaf vol gas en ging ervandoor.

Op de kruising met de A.C. Verhoefweg-Taludweg reed de Audi door het rood en vluchtte richting Utrecht. De agent bleef hem volgen en zag dat de verdachte in Utrecht op de Europalaan meerdere malen met hoge snelheid het rode verkeerslicht negeerde en vervolgens richting Lunetten reed. Gezien de hoge gevaarzetting voor het overige verkeer besloot de agent de directe achtervolging van de verdachte te staken, wel werd aan de politie-eenheden in Utrecht verzocht naar de auto uit te kijken. De kentekenplaten van de Audi bleken eerder dit jaar in Utrecht te zijn gestolen.

Rond 00.45 uur werd de auto verlaten aangetroffen op de rijbaan van de Ds. Martin Luther Kinglaan in Utrecht. Vermoedelijk was het motorblok van de auto (door overbelasting) opgeblazen. In de omgeving van de auto werd met een politiehond naar de verdachte gezocht, maar hij werd niet aangetroffen. In de auto lag inbrekersgereedschap. De auto werd in beslag genomen.

Schoten

NIEUWEGEIN In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 november meende een vrouw schoten te horen.

Rond 02.55 uur belde een vrouw naar de politie dat zij in de omgeving van het Colijnpark meerdere malen schoten had gehoord. Volgens haar was het geen vuurwerk. Een agent bevond zich op dat moment bij de Blokhoeve en hoorde inderdaad meerdere harde knallen. Hij stelde een onderzoek in naar de herkomst van de knallen. Het bleken geen schoten van een vuurwapen te zijn, maar er werd aan het spoor van de tram gewerkt.

Winkeldiefstal

HOIUTEN Een man werd op woensdag 26 november op heterdaad aangehouden voor de diefstal van meer dan 1200 euro aan kleding.

Rond het middaguur zag een medewerker van een winkel aan de Duwboot dat een klant met een lege rugzak de winkel binnenkwam. Hij zag dat de klant meerdere malen kledingstukken uit de stellingen pakte en die meenam naar een pashokje. De klant hing ook weer kledingstukken terug. Toen de medewerker ging kijken op de plaats waar de klant kleding had teruggehangen, vond hij meerdere tags en prijskaartjes. Vervolgens zag hij dat de klant met een volle rugzak en een jas over zijn arm de winkel wilde verlaten. Hij sprak de klant aan en vroeg of hij in de rugzak mocht kijken. Daarin trof hij meerdere gestolen kledingstukken aan. De jas die de verdachte over zijn arm had, bleek hij ook te hebben gestolen. De totale waarde was meer dan 1200.

De politie kwam ter plaatse en de verdachten werd aan de agenten overgedragen. Bij zijn verhoor bekende hij de diefstal. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.