Persberichten Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht, 27-11-2008

Oplettende buurtbewoner

WOERDEN Dankzij een oplettende buurtbewoner werden inbrekers op woensdagavond 26 november vroegtijdig bij hun criminele activiteiten gestoord. Zij gingen ervandoor.

Rond 18.30 uur liep een man met zijn hond door een steeg van de Vaartuigenlaan naar het Weidepad. Daar zag hij dat enkele mannen gehurkt in de achtertuin van een woning zaten, alsof ze verstoppertje aan het spelen waren. De getuige liep door omdat hij vanaf het Weidepad een beter zicht op de tuin had. Daarbij zag hij dat zich vier mannen in de tuin bevonden, maar zij zagen hem vervolgens ook. De vier gingen er daarop te voet vandoor. De getuige ging achter het viertal aan en zag dat zij in een auto stapten en wegreden.

De getuige liep naar huis en belde de politie. Agenten gingen ter plaatse. Het viertal bleek in de woning te hebben ingebroken. Zij waren kennelijk vroegtijdig door de komst van de getuige gestoord, want zij hadden nog geen kans gezien in de woning te komen. De verdachten waren er dus zonder buit vandoor gegaan. Bij een onderzoek in de omgeving werden de verdachten niet meer aangetroffen.

Doorrijden na aanrijding

WOERDEN Een vrouw werd op woensdag 26 november aangereden door een bestelauto. De bestuurder reed vervolgens door.

Rond 17.55 uur reed een 19-jarige vrouw uit Woerden met haar fiets over de Essenlaan in de richting van de Lindenlaan. Zij zag dat vanaf de Lindenlaan een rode bestelauto aan kwam rijden. De vrouw werd door de auto aangereden, waarna de automobilist kort stopte, maar vervolgens doorreed. Het slachtoffer liep knieletsel op en haar kleding en fiets raakten beschadigd. Door de schrik vergat zij het kenteken van de bestelauto op te nemen.

Aan getuigen van de aanrijding wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole

MONTFOORT De politie heeft op woensdag 26 november tussen 12.30 uur en 14.15 uur op meerdere plaatsen langs de Provinciale weg een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden er twintig bekeuringen uitgeschreven: niet dragen autogordel (17), niet handenvrij bellen (1) en rij- of kentekenbewijs niet kunnen tonen (2).

Moedersleutels

WOERDEN Twee jongens werden op woensdag 26 november aangehouden omdat zij hadden geprobeerd fietsen te stelen.

Rond 12.35 uur zagen twee agenten in burger dat twee jongens op de Stationsweg tussen de gestalde fietsen doorliepen en met een moedersleutel bij meerdere fietsen probeerden het slot te openen. Toen dat na meerdere pogingen niet lukte, liepen de jongens weg. De agenten hielden het tweetal, jongens van 17 jaar uit Harmelen en Woerden, aan. De verdachte uit Harmelen bleek in het bezit te zijn van twee moedersleutels. Die werden in beslag genomen.

Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.