Gemeente Soest

.

Inzamelen van plastic flacons en flessen

27 november

Om een betere scheiding van afval te verkrijgen is dit jaar gestart met een proef voor het apart inzamelen van plastic flacons en flessen. Sinds oktober 2008 zijn de regels hiervoor uitgebreid en wordt al het plastic verpakkingsafval òòk apart ingezameld.

Afgelopen weken hebben inwoners van de gemeente Zeist/Soest een informatiepakket ontvangen waarin een aantal plastic zakken zaten om al het plastic verpakkingsmateriaal te vervoeren naar de speciale inzamelcontainers op diverse locaties in de gemeente.

Net zoals bij de glasbak, kan alles uit de plastic zak in de speciale inzamelcontainer worden gegooid. De inwerpopening is te klein om de zak met inhoud in één keer in de container te gooien.

Resultaten

Steeds meer mensen gaan hun afval beter scheiden. Dit zorgt voor minder restafval en het plastic kan worden hergebruikt voor nieuwe plastic producten.

Zodra de proeffase is afgerond, gaan gemeenten besluiten welke methode van inzameling van plastic verpakkingsmateriaal het meest geschikt is voor hun eigen gemeente.

Zwerfafval

Zwerfafval staat in de top 10 van landelijke ergernissen. Het naast de container zetten van een afvalzak is verboden. Naast de kans op ongedierte, zorgt dit ook voor een niet zo'n fraai straatbeeld.