Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 27-11-2008

Auto in de sloot

COEVORDEN Woensdagavond is een 33-jarige automobilist uit Gieterveen met zijn auto in een sloot beland naast de N34. De man raakte niet gewond en wist op eigen kracht uit de auto te komen. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij van de oprit van Dalen kwam en hij dacht dat hij een vierbaansweg op reed. Hij haalde een auto in en zag vervolgens een tegemoet komende vrachtauto voor zich opduiken. De automobilist uit Gieterveen maakte een remactie en raakte daardoor de controle over zijn auto kwijt. De auto raakte van de weg en schoot een sloot in. (08-195257)

Auto op de kop

ASSEN In de nacht van woensdag op donderdag is een 36-jarige automobilist uit Hoogeveen met zijn auto over de kop gegaan op de A28. De man raakte niet gewond en wist op eigen kracht uit de auto te komen. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij uit de richting van Groningen was gereden en op een gegeven moment begon de achterzijde van de auto te slingeren. Hierdoor raakte hij de macht over het stuur kwijt. Hij kwam in de berm terecht, schoot vervolgens de weg over en sloeg over de kop. De auto moest worden afgesleept. (08-195299)

Verlaten plaats ongeval

DALEN Woensdagavond trof de politie op de Burgemeester Fonteinstraat een zwaar beschadigde personenauto aan in de rechter berm. Van de bestuurder ontbrak ieder spoor. De auto was over een betonnen kegel gereden. Deze kegel was compleet afgebroken en lag ongeveer twintig meter verderop. De auto was zwaar beschadigd aan het rechter voorwiel. Een getuige verklaarde tegenover de politie dat de bestuurder van de auto er vandoor was gegaan. De politie heeft de zaak in behandeling. (08-195252)

Auto botst tegen vrachtauto

KLAZIENAVEEN Woensdagmiddag is een 80-jarige automobilist uit Emmen in botsing gekomen met een vrachtauto op Langestraat. De automobilist kwam uit het centrum en reed in de richting van de Mr. Ovingstraat en zag daarbij de vrachtauto over het hoofd. De vrachtauto werd bestuurd door een 64-jarige man uit Klazienaveen en kwam uit de Mr. Ovingstraat. De automobilist werd voor nader onderzoek per ambulance naar het Scheper ziekenhuis gebracht. De auto moest worden afgesleept. (08-195233)

Politie vordert rijbewijs in

ZWARTEMEER De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag het rijbewijs van 37-jarige automobilist Emmer Compascuum ingevorderd op de Eemslandweg. De man reed 120 kilometer per uur over de Langestraat en hier geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur. Op de Eemslandweg kreeg de man een stopteken. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De man moest ook een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Via de ademanalyse scoorde de man 420 ug/l (0,97 promille). Hiervoor is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. (08-195280)

Alcomobilist aangehouden

EMMEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 29-jarige automobilist uit Erica aangehouden op het Cobrahof. De man moest tijdens een controle een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man scoorde via de ademanalyse 375 ug/l (0,86 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur opgelegd. (08-195289)

Politie controleert het verkeer

KLAZIENAVEEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een verkeerscontrole gehouden op A37. In samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, de Douane en de Belastingdienst werd alle voertuigen gecontroleerd. Alle bestuurders moesten een blaastest ondergaan. Twee automobilisten hadden teveel gedronken en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Tijdens de controle maakte de politie ook een keer proces-verbaal op voor het niet voeren van de juiste verlichting en het niet in orde hebben van de APK. (08-195291)

Politie houdt duo aan voor winkeldiefstal

ASSEN De politie heeft woensdagmiddag een 15-jarig meisje en een 16-jarige jongen aangehouden bij een schoenenwinkel aan het Koopmansplein. Het duo wordt verdacht van het wegnemen van een paar laarsjes. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt en ze zijn daarna overgedragen aan hun ouders. (08-195203)

Vrouw komt ten val na poging beroving

EMMEN Woensdagmiddag is een 78-jarige vrouw uit Emmen op De Nijkampen met haar fietst ten val gekomen na een poging tot beroving. De vrouw fietste over De Nijkampen en twee onbekende jongens fietsen achter haar. Op een gegeven moment haalden de jongens haar in en wilden haar tas afpakken. Dit lukte niet, maar de vrouw kwam daardoor wel ten val. Zij liep door de val een hoofdwond op. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Getuigen kunnen via 0900 88 44 contact leggen met de politie. (08-195160)

Politie houdt mannen aan wegens vernieling

ASSEN De politie heeft woensdagavond een 63-jarige man uit Assen en een 16-jarige jongeman uit Assen aangehouden op de Kleuvenstee. Het twee wordt verdacht van het toebrengen van vernielingen aan een personenauto van een 31-jarige man uit Assen. Een woordenwisseling in het verkeer is de aanleiding geweest van de vernieling aan de auto. Het duo werd door de politie overgebracht naar het bureau en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. (08-195240)

Huiselijk geweld

BEILEN De politie heeft woensdagmiddag een 50-jarige man uit Beilen aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn partner te hebben mishandeld. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Het protocol huiselijk geweld zal opgestart worden. (08-195174)

Politie houdt vrouw op verdenking van brandstichting

ERICA De politie heeft woensdagavond een 40-jarige vrouw uit Nieuw Buinen aangehouden bij een woning aan het Kolkje. De vrouw wordt verdacht van brandstichting in de woning. In de woning was een 36-jarige man uit Nieuw Buinen aanwezig. Hij moest door de brandweer uit de woning worden gehaald. Waarna hij door ambulancepersoneel werd onderzocht, omdat hij bij de brand waarschijnlijk veel rook binnen heeft gekregen werd hij naar het Scheperziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek. De brandweer had het vuur snel onder controle, het is nog niet bekend hoeveel schade het huis door de brand heeft opgelopen. De vrouw werd naar het politiebureau overgebracht en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek. (08-195242)

Politie neemt zakmes in beslag

HOOGEVEEN De politie heeft woensdagavond een zakmes van een 16-jarige jongeman uit Hoogeveen in beslag genomen op de Mr. Cramerweg. Agenten hadden de jongeman aan de kant van de weg gezet. Hij reed op een bromfiets en drukte een fietser vooruit. Tijdens de controle werd gevraagd naar identiteitspapieren. De jongeman kon zich niet identificeren en aan hem werd gevraagd of hij zijn zakken wilde legen. Toen kwam het zakmes te voorschijn. Het zakmes werd in beslag genomen, de jongeman deed vrijwillig afstand van het zakmes. (08-195224)

Politie houdt verkeerscontrole

MEPPEL De politie heeft woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Steenwijkerstraatweg. Tijdens deze controle werden enkele voertuigen onderworpen aan een geluidscontrole en de lichtdoorlaatbaarheid van de autoramen. Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat hun autos teveel geluid produceerden. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat de uitlaatconstructie niet deugde. Van een auto was de lichtdoorlaatbaarheid niet in orde en deze automobilist kreeg daarvoor een bekeuring. (08-195254)

Politie waarschuwt voor wisseltruc

HOOGEVEEN Dinsdagmiddag is een 55-jarige vrouw uit Hoogeveen op de Markt bijna slachtoffer geworden van een wisseltruc met kleingeld. Het gaat als volgt: Het slachtoffer wordt aangesproken met de vraag of hij of zij geld kan wisselen. Als het slachtoffer de portemonnee trekt gaat de dader met de hand naar de portemonnee en het lijkt alsof deze dan aanwijst wat hij of zij nodig heeft. Of zogenaamd om te helpen zoeken. Op dat moment ziet de dader kans om geld of een pinpas uit de portemonnee te halen. De politie waarschuwt voor deze truc en stelt een nader onderzoek in. De vrouw uit Hoogeveen werd doordat ze zelf adequaat handelde geen slachtoffer. (08-194956)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.