Persberichten Stad Utrecht, 11.05 uur

Utrecht, 27-11-2008

Dodelijke steekpartij

UTRECHT In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 november vond op het Salamancapad een steekincident plaats, waarbij een man aan zijn verwondingen overleed.

De politie kreeg rond 01.05 uur een melding dat bij een woning aan het Salamancapad een man ernstig gewond was geraakt bij een steekpartij. Ter plaatse troffen agenten een 24-jarige man uit Utrecht aan. De man was meerdere malen gestoken door een andere man. Uit diverse verklaringen bleek dat het slachtoffer gevraagd was te bemiddelen in een ruzie tussen een man en een vrouw. Bij deze ruzie was de vrouw mishandeld. Tijdens het gesprek met de verdachte trok deze een mes en stak meerdere malen op de 24-jarige man in. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De verdachte een 23-jarige man uit Utrecht vluchtte met zijn auto, maar kon later in de nacht in Rotterdam worden aangehouden. De politie is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het fatale steekincident.

Bromfietscontrole

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag op een aantal plaatsen in de stad een bromfietscontrole uitgevoerd.

De controles werden gehouden in de omgeving van de Croeselaan, het Janskerkhof en Oog in Al. In totaal werden 54 bestuurders en hun bromfietsen gecontroleerd. 38 Bromfietsen hadden geen gebreken. Voor 16 bestuurders werden onder andere bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid, het niet hebben van een bromfietscertificaat, het niet dragen van de helm en slechte remmen. Op één bromfiets werd een vals framenummer aangetroffen. De bromfiets werd in beslag genomen. Eén persoon werd aangehouden omdat hij nog gesignaleerd stond voor een openstaande boete.

Automobilist gaat ervandoor

NIEUWEGEIN/UTRECHT Een automobilist ging er aan het begin van de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 november in Nieuwegein vandoor. De auto werd later verlaten in Utrecht aangetroffen.

Rond 00.30 uur zag een agent een grijze Audi A4 Avant over de Herman Gorterhoeve in Nieuwegein rijden. Gezien het rijgedrag van de automobilist had de agent het idee dat de man daar niet thuis hoorde. De politieman vroeg het kenteken bij de politiemeldkamer na en bleef in de tussentijd achter de auto rijden. Daarbij zag hij de automobilist op de Galecopperlaan kennelijk door had dat hij door de politie werd gevolgd: de automobilist gaf vol gas en ging ervandoor.

Op de kruising met de A.C. Verhoefweg-Taludweg reed de Audi door het rood en vluchtte richting Utrecht. De agent bleef hem volgen en zag dat de verdachte in Utrecht op de Europalaan meerdere malen met hoge snelheid het rode verkeerslicht negeerde en vervolgens richting Lunetten reed. Gezien de hoge gevaarzetting voor het overige verkeer besloot de agent de directe achtervolging van de verdachte te staken, wel werd aan de politie-eenheden in Utrecht verzocht naar de auto uit te kijken. De kentekenplaten van de Audi bleken eerder dit jaar in Utrecht te zijn gestolen.

Rond 00.45 uur werd de auto verlaten aangetroffen op de rijbaan van de Ds. Martin Luther Kinglaan in Utrecht. Vermoedelijk was het motorblok van de auto (door overbelasting) opgeblazen. In de omgeving van de auto werd met een politiehond naar de verdachte gezocht, maar hij werd niet aangetroffen. In de auto lag inbrekersgereedschap. De auto werd in beslag genomen.

Controles bij spoorwegovergang

UTRECHT De politie heeft woensdagmorgen op vier locaties gecontroleerd bij spoorwegovergangen.

Omdat er nog steeds met enige regelmaat mensen zijn die bij gesloten bomen en rood knipperend licht toch de spoorlijn oversteken heeft de politie op vier locaties een controle uitgevoerd. De controle werd gehouden bij de Eykmanlaan, de Talmalaan, de Blauwkapelseweg en de Griftstraat. In totaal kregen twee personen bekeuring voor het oversteken van het spoor terwijl de rode verlichting knipperde. Verder werden nog bekeuringen uitgeschreven voor het met hoge snelheid passeren van de overweg, het niet dragen van de autogordel en het niet handsfree bellen. De politie zal in de toekomst meer controles in de omgeving van spoorwegovergangen gaan uitvoeren.

Aangehouden voor belediging

UTRECHT Op de Camera Obscuradreef heeft de politie woensdagavond een man aangehouden omdat hij agenten beledigde.

Omstreeks 20.10 uur controleerden agenten een automobilist op de Camera Obscuradreef. De bestuurder had meerdere verkeersovertredingen gemaakt. Op het moment dat de 21-jarige man uit Utrecht werd aangesproken op zijn verkeersgedrag ging hij compleet uit zijn dak en vuurde een salvo aan scheldwoorden op de agenten af. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen. Tijdens de aanhouding verzette de Utrechter zich. Hierdoor moest hij met gepast geweld geboeid worden.

Steekincident

UTRECHT Op de Marnixlaan vond woensdagmiddag een steekincident plaats waarbij een jongen gewond raakte aan zijn gezicht.

De politie werd rond 16.50 uur gebeld omdat er gevochten zou worden op de Marnixlaan. Ter plaatse troffen agenten een groep personen aan die met elkaar op de vuist was geweest. De agenten probeerden de mensen uit elkaar te houden. Hierbij zagen zij een jongen die gewond was geraakt. Het 17-jarige slachtoffer uit Utrecht had een steekwond in zijn gezicht en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De verdachte een 25-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De man verzette zich tegen zijn aanhouding. Na enige tijd keerde de rust weer terug. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de steekpartij.

Dode vrouw aangetroffen

UTRECHT In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 november heeft de politie een dode vrouw in het water van de Leidsche Rijn aangetroffen.

Rond 00.10 uur kreeg de politie een melding van een getuige die meende iemand in het water van de Leidsche Rijn te zien liggen. Ter plaatse troffen agenten op de Leidseweg ter hoogte van het bruggetje van de Koningsbergerlaan het dode lichaam van een vrouw aan. De vrouw werd door de brandweer uit het water gehaald. De politie gaat niet uit van een misdrijf en doet onderzoek naar de identiteit van de vrouw.

Meisje bedreigd en mishandeld

UTRECHT De politie is op zoek naar getuige(n) van een mishandeling van een meisje door drie jongens op een scooter.

Een 17-jarig meisje uit Utrecht reed dinsdagmiddag 25 november rond 13.05 uur met haar scooter over de Prinsessenlaan in de richting van het Wilhelminapark. Via de Burgemeester Reigerstraat reed zij de Nicolaasweg in. Hier zag zij drie jongens op één scooter rijden. Plotseling kwamen de jongens op het meisje af. Het meisje stopte en zette haar scooter meteen op het stuurslot. Eén van de jongens zij tegen het slachtoffer dat hij haar scooter wilde hebben. Toen zij hierop antwoordde dat dit niet ging gebeuren, werden de jongens agressief en begonnen het meisje te slaan en bedreigen met een mes. Op het moment dat een auto kwam aanrijden schrokken de jongens kennelijk en gingen ervandoor. De politie zoekt getuige(n) die informatie hebben over deze gewelddadige straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.: 0900 88 44.