Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


'Nesciobomen' toch niet gekapt

6 november 2008
De bocht in het fietspad op de Middenweg ter hoogte van Park Frankendael blijft bestaan. Het dagelijks bestuur is teruggekomen op het besluit twee bomen te kappen en elders twee bomen terug te planten om het fietspad recht te kunnen leggen en zo de verkeersveiligheid te vergroten.

Tijdens de inspraak over het rechtleggen van het fietspad waren er geen tegengeluiden, maar nadat het besluit was genomen, kwamen er bij de portefeuillehouder veel verzoeken binnen om de bomen te behouden. Aanleiding voor de verzoeken was het gerucht dat de schrijver Nescio bij de aanleg van het fietspad geijverd zou hebben voor behoud van de bomen. Het bestuur heeft dit gerucht onderzocht maar hiervoor geen bewijs gevonden. Waarschijnlijk gaat het om andere bomen, aangezien de bomen bij de bocht in het fietspad niet zo oud zijn.

De andere maatregelen om het fietspad ter hoogte van de slinger veiliger te maken, gaan wel door. De begroeiing tussen het fietspad en de rijweg wordt weggehaald, waardoor er meer zicht ontstaat op de rijweg en op het park. Er komt extra verlichting en de tegels van het fietspad worden vervangen door rood asfalt. Ook komt er een schrikhek.