Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Een schoner Oud-West dankzij vrijwilligers

27 november 2008

Een flink aantal bewoners en ondernemers in Oud-West zet zich in voor een schone, hele en mooie buurt. 45 mensen doen mee aan de actie `Adopteer Uw Afvalbak'. Daarnaast telt het stadsdeel 92 straatcontactpersonen. Daar mogen we trots op zijn. Op woensdag 19 november werden de vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Portefeuillehouder blij met inzet

Het programma bestond uit een rondleiding bij het Afval Energie Bedrijf en een etentje bij de Dinnerclub in de Hotelschool aan de Da Costastraat, waarbij ongeveer 80 personen aanwezig waren. Portefeuillehouder Werner Toonk is erg blij met de inzet van de vrijwilligers: "Al twee jaar staat Oud-West in de top 3 van schoonste stadsdelen. Dat is mede te danken aan de inzet van deze vrijwilligers."

Ergernis vormt grootste motivatie

In september is er een enquête gehouden onder de mensen die een afvalcontainer adopteren. De uitslagen werden voorafgaand aan het diner gepresenteerd. Het overgrote deel van de respondenten doet mee, omdat men zich ergert aan de rommel die mensen neerzetten rondom de containers. Een iets kleinere groep wil graag meewerken aan een prettige, schone straat. Verder blijkt dat veel deelnemers het lastig vinden om mensen aan te spreken die zich niet aan de regels houden.

Toekomst

De vrijwilligers zijn overwegend positief over de samenwerking met het stadsdeel. Maar het kan altijd beter. Aan de hand van de uitkomsten van de enquête wordt bekeken wat nog voor verbetering vatbaar is. Daarnaast wil het stadsdeel actief blijven werven. Wie weet verwelkomen we dit jaar nog de 100ste straatcontactpersoon en de 50ste adoptant.