Gemeente Pekela


Parkeerexcessen grote voertuigen

Een toename van klachten over hinder veroorzakende geparkeerde grote voertuigen is voor het gemeentebestuur van Pekela aanleiding een algeheel parkeerverbod voor deze voertuigen binnen de bebouwde kom in te voeren.

Onder "hinder" kunnen worden verstaan het in beslag nemen van soms schaarse parkeerruimte, belemmeren van uitzicht, veroorzaken van onveiligheid, geluidsoverlast en stank, aantasting van het aanzien van de omgeving en schade aan weg en trottoir.

De Algemene Plaatselijke Verordening biedt de mogelijkheid om het parkeren van deze categorie voertuigen ( langer dan 6 meter of hoger dan 2.40 meter) op door het college van b&w aangewezen plaatsen te verbieden. Het college heeft er echter voor gekozen dit verbod voor de gehele beboude kom van Pekela te laten gelden. Zij heeft de toezegging van een aantal Pekelder ondernemers om chauffeurs de mogelijkheid te bieden hun voertuig op het terrein van deze ondernemers te parkeren. In noodgevallen kan ontheffing van het parkeerverbod worden verleend.

Het ontwerp-besluit wordt binnenkort ter visie gelegd. Belanghebbenden krijgen de gelegenheid om hun zienswijzen in te dienen. Die kunnen eventueel leiden tot aanpassing van het definitieve besluit. Voor vragen over het ontwerpbelsuit kan contact worden opgenomen met de gemeente, dhr.M.Jonker, tel. 0597-617412.