Gemeente Pekela


Mandaatregeling ontheffing brede landbouwvoertuigen

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Pekela heeft besloten om per 1 januari 2009 de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) te mandateren ontheffingen af te geven voor motorrijtuigen met een beperkte snelheid, land- en bosbouwvoertuigen en de aanhangwagens daarachter tot een breedte van 3,50 meter.

Het centraal regelen van de ontheffing biedt vooral voor landbouwers meerdere voordelen. Zo hoeft maar één keer ontheffing aangevraagd te worden voor een groot aantal gemeenten en niet voor elke gemeente apart. Daarnaast wordt een ontheffing bij de RDW voor 3 jaar afgegeven i.p.v. 1 jaar bij de gemeente. Tenslotte zijn de kosten voor de landbouwer lager.

Uw ontheffingverzoeken kunt u met ingang van 1 januari 2009 aanvragen bij:

RDW
Toelating Exceptioneel Transport

Postbus 777

2700 AT ZOETERMEER

U kunt uw aanvraag dan ook afhandelen via www.tet.rdw.nl. Op deze website kunt u een ontheffingsaanvraag landbouw downloaden. De ingevulde ontheffingsaanvraag kunt u per e-mail terugsturen naar aanvraagtet@RDW.nl

Tegen het besluit van de RDW om een aanvrager al dan niet ontheffing te verlenen kan bezwaar worden ingediend. De afhandeling ervan geschiedt volgens de Awb door de wegbeheerder, in dit geval de gemeente Pekela.