Gemeente Assen


Rolderhoofdweg en oversteek Marsdijk gereed

Assen, 27 november 2008

De werkzaamheden aan de Rolderhoofdweg en aan de fietsoversteek Marsdijk zijn afgerond. Het wegvak tussen de Pelikaanstraat en de Europaweg-Oost, de Mahatma Gandhiweg en de nieuwe oversteekplaats voor fietsers en voetgangers worden aan het eind van vrijdag 28 november weer opengesteld.

De Rolderhoofdweg heeft nieuw asfalt gekregen en is voorzien nieuwe dubbele markering. De dubbele strepen op het midden van de rijbaan zorgen voor meer afstand ten opzichte van tegenliggers. De brede kantstrook langs de berm zorgt voor minder bermongevallen.

Het fietspad langs de Rolderhoofdweg is naar verwachting vrijdag 5 december klaar. De komende week wordt daar nog de openbare verlichting geïnstalleerd en de haag geplant.

Bij de oversteekplaats is een brede vluchtheuvel gemaakt, zodat fietsers en voetgangers veiliger kunnen oversteken. Auto's moeten er langzamer rijden om er langs te kunnen. Fietsers moeten er nu voorrang verlenen aan auto's op de Mahatma Gandhiweg.

Alle leerlingen op de basisscholen zijn door de leerkrachten geïnformeerd over de nieuwe oversteekplaats en de veranderde voorrang. Op maandag 1 december, de eerste schooldag via de nieuwe oversteekplaats, zullen verkeersouders de fietsroute naar school begeleiden.