Gemeente 's-Hertogenbosch

27-11-2008
Winnaar DOE-geld prijsvraag 2008 én installatie jongerenambassadeurs Woensdag 26 november 2008 reikte B. Eigeman (wethouder van onder meer Jeugd & Onderwijs) de DOE-geld prijsvraag 2008 uit aan Lotte van Vals en Sophie van Goethem. Hiermee winnen ze een bedrag van EUR 10.000,- om hun initiatief vorm te geven!

Lotte en Sophie willen een samensmelting van kunstzinnige vormen en een dansavond organiseren voor het gemiddelde uitgaans- en feestpubliek in de leeftijd 16-25 jaar in 's-Hertogenbosch. Zij noemen hun initiatief `Paradox in a box'. Behalve de winnaars van de prijsvraag waren natuurlijk ook aanwezig: de DOE-jury leden, alle DOE-geld aanvragers, de redactie van de jongerenwebsite www.xshero.nl en de nieuwe jongerenambassadeurs.

Enthousiaste ambassadeurs
Tijdens deze avond installeerde de wethouder officieel negen jongerenambassadeurs. Het zijn de eerste jongeren, waarvoor het ambassadeurschap als maatschappelijke stage mag dienen. Ze komen van vijf verschillende middelbare scholen uit de gemeente; Rodenborch College, Sint Jans Lyceum, Pierson College, Sancta Maria en het Hervion. Zij zullen voor dit schooljaar de taak van jongerenambassadeur vervullen. De jongerenambassadeurs zijn op de eerste plaats jongerenvertegenwoordigers uit de gemeente. In die hoedanigheid zullen zij aanwezig zijn op activiteiten voor en door jongeren. Daarnaast kiezen zij een tweede taak. Zes jongerenambassadeurs gaan de Doe-jury versterken en drie jongerenambassadeurs zullen aan de slag gaan als jongerenjournalisten voor de gemeentelijke jongerenwebsite www.xshero.nl.

Jury rapport
Ieder jaar wordt de DOE-geld prijsvraag uitgereikt waarbij éénmalig een bedrag van EUR10.000,- valt te winnen voor het leukste initiatief. De DOE-jury had een zware taak uit drie uiteenlopende inzendingen een keuze te maken. De jury beoordeelde de inzendingen aan de hand van vijf criteria: is het voor en door jongeren georganiseerd? Is het laagdrempelig voor alle jongeren uit 's-Hertogenbosch? Heeft het evenement een doel? Gaat het echt om een activiteit en niet om de aanschaf van materialen en als laatste en zeker niet onbelangrijk: is het idee realiseerbaar?

De winaar: Paradox in a box
Het idee van Lotte en Sophie voor `Paradox in a box' voldoet aan al deze eisen. Het betreft één avond, waar verschillende disciplines en meerdere acts te zien zijn. Daarnaast vond de jury het goed dat Sophie en Lotte het reguliere uitgaanspubliek met kunst en cultuur op een creatieve, laagdrempelige en verassende manier in aanraking willen laten komen. Ook om studenten en scholieren bij een aantal gezamenlijke projecten binnen `Paradox in a box' te betrekken, sprak de jury aan. Samen met de jongerencontactambtenaar van de gemeente wordt nu gekeken hoe zij hun initiatief zo goed mogelijk kunnen gaan uitvoeren.

Meer informatie
Voor meer informatie over DOE-gelden kijk op www.xshero.nl of op onze site. Ook kun je direct contact opnemen met Jennifer Artz, via telefoonnummer (073) 651 96 16 of e-mail j.artz@s-hertogenbosch.nl.