Gemeente Elburg


Herziening van de verkoopprijs voor reststroken openbaar groen

Het college van burgemeester en wethouders maakt hierbij bekend onlangs te hebben besloten de ver- koopprijs van restroken openbaar groen met ingang van 1 januari 2009 te verhogen van 40,- naar 50,- per m2 (kosten koper).

Wanneer u eigenaar bent van een woning grenzend aan een strook openbaar groen of een strook grond grenzend aan uw woonperceel in gebruik hebt van de gemeente en u deze strook van de gemeente wenst te kopen, adviseren wij u contact op te nemen met de gemeente over de aankoopmogelijkheden van deze strook. Wij wijzen u erop dat alleen stroken worden verkocht die geen deel uitmaken van een grotere beeldbepalende groenstrook (structuurgroen). Verder adviseren wij u om vooraf bij de gemeen- te na te gaan in hoeverre de aankoop afhankelijk is van eventuele medewerking van de buren. Hiervan is sprake indien het om een aan meerdere woonpercelen grenzende groenstrook gaat. In dergelijke gevallen zullen alle eigenaren een gezamenlijk ondertekend aankoopverzoek moeten doen voor 1 janua- ri 2009.

Alleen indien het schriftelijke aankoopverzoek is ontvangen vóór 1 januari 2009 kan de strook nog voor de oude prijs van 40,- per m2 worden gekocht.

Informatie over de verkoop van groenstroken kunt u inwinnen bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, de heer W. Weessies, tel. 0525 ­ 688635 of mevrouw J. de Graaf ­ Boonen, tel. 0525 - 688645 (alleen 's morgens).