Gemeente Beuningen


Stichting Beuningen Heart Save opgericht
Met de ondertekening van de akte van oprichting op 28 oktober 2008 is de Stichting Beuningen Heart Save een feit geworden. Samen met de gemeente Beuningen bepaalt ze lokaties waar Automatische Externe Defibrillators (AED-`s) kunnen komen.

Ondersteuning
De stichting is blij met de steun die de gemeente geeft aan de uitvoering van de doelen van de stichting. Met een goed netwerk van AED-'s kunnen slachtoffers met een hartstilstand sneller worden gedefibrilleerd waardoor de overlevingskansen toenemen. Ook zijn er al reacties van inwoners en bedrijven binnen de gemeente die het belang van een goed AED-netwerk inzien.

Registratie vrijwilligers en AED-`s
Naast de aanschaf van AED-'s start de stichting binnenkort ook met het op (laten) leiden en registreren van vrijwilligers. Inwoners van de gemeente Beuningen die al kunnen reanimeren hebben de mogelijkheid om zich te laten registreren. De EHBO- verenigingen hebben al hun steun toegezegd. Ook AED-'s die bij bedrijven, buurtverenigingen en andere initiatiefnemers hangen, kunnen worden geregistreerd, zodat deze AED-'s ook mee doen in de alarmering via 1-1-2 (AED-alert).

Informatieavonden
Op 4 en 11 december 2008 zijn er twee informatieavonden gepland in de Vrijboom in Beuningen, aanvang van beide avonden is 20.00 uur.

4 december is gericht op sponsoring door bedrijven, instellingen, stichtingen, maar ook door inwoners. Het laten registreren van AED-'s is dan ook mogelijk.

11 december is gericht op de vrijwilligers die zich willen laten informeren en/of registreren.
Een bezoek aan beide avonden is natuurlijk ook mogelijk. Naast sprekers wethouder Cees van Ingen, huisarts dr. G. Theeuwen en voorzitter van de stichting Beuningen Heart Save H. Janssen, is er een demonstratie en kunt u uw vragen stellen. De informatieavonden zijn vrij toegankelijk, maar om een inschatting te kunnen maken van het aantal belangstellenden zou de stichting het op prijs stellen als u zich aanmeldt via een van de onderstaande telefoonnummers of per e-mail: beuningenheartsave@hotmail.com.

Contact met de stichting
Als u zich wilt laten registreren of uw AED ten behoeve van AED-alert, neemt u dan contact op met één van de bestuursleden van Stichting Beuningen Heart Save:

Henk Janssen (voorzitter): 024-6775784
Martha Kiburg (secretaris): 024-8481217