Gemeente Lelystad

Gezocht: taalcoaches

Wilt u Nederlands leren of juist iemand daarmee helpen? Dat kan! U kunt zich aanmelden als taalcoach. Taalcoaches zetten zich vrijwillig in om iemand te helpen met het leren van de Nederlandse taal. Dit gebeurt vooral door de taal in de praktijk te oefenen.

Van elkaar leren

De taalkoppels, de taalcoach en de leerling, kunnen zelf bepalen wat ze gaan doen. Zo kunnen ze samen naar de sportclub of bibliotheek gaan of samen wandelen of op bezoek gaan. Het is vooral leuk om te doen; u ziet Nederland eens door een andere bril en leert van de ander misschien een andere leefwijze kennen. Wie aan een taalcoach gekoppeld wil worden dient niveau 1 Nederlands te beheersen.

Wie kan zich aanmelden?

Iedereen kan zich als taalcoach aanmelden; van student tot senior. Wanneer u één keer in de week tijd heeft is dat voldoende. Na aanmelding maakt Pluspunt een afspraak met u en daarna wordt u aan iemand gekoppeld die de Nederlandse taal beter wil leren. Als de taalcoach dat wil, worden er scholingen gegeven of bijeenkomsten georganiseerd om andere coaches te ontmoeten.

Taalkoppels

Samen met Gilde Samenspraak en VVN (Vluchtelingen en Nieuwkomers) gaat Pluspunt realiseren dat er in Lelystad meer taalkoppels gevormd kunnen worden. De gemeente Lelystad initieert dit en krijgt hiervoor landelijke subsidie uit het fonds het begint met taal Gilde Samenspraak en VVN vormden in het verleden al taalkoppels en dat blijven zij ook doen. In enkele buurthuizen worden activiteiten georganiseerd, waar taal een onderdeel van is.

Meer coaches nodig

Nu er meer taalkoppels gevormd gaan worden, is er meer werk en zijn er meer coaches nodig. De coördinator Taalkoppels van Pluspunt gaat alle activiteiten die er in Lelystad zijn, bij elkaar brengen en uitbreiden. Er wordt nu bijvoorbeeld nog weinig op sportclubs gedaan.

Aanmelden of informatie?


* U kunt zich aanmelden via info@pluspuntlelystad.nl
* Bellen kan ook telefoon: 0320-223340

* U kunt meer over dit project lezen op de website van Pluspunt www.pluspuntlelystad.nl

* Ook op de landelijke site http://www.hetbegintmettaal.nl/
---