Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout NB, 27-11-2008

Politie houdt zoon aan voor huiselijk geweld

MADE - De politie heeft gisteravond rond de klok van 22.00 uur in een woning in Made een 29-jarige man aangehouden voor huiselijk geweld. De politie nam na een ontvangen melding poolshoogte in de woning. De ouders van de man gaven aan zich bedreigd te voelen door hem. De man had voor de komst van de politie diverse goederen in de woning omgeschopt. Bij binnenkomst van de politie vluchtte de man naar boven. Het lukte de agenten niet met hem, door zijn agressieve gedrag, in gesprek te komen. Hierop besloten ze hem aan te houden en over te brengen naar het bureau.

Politie arresteert Oosterhouter voor vuurwapenbezit

OOSTERHOUT / BAVEL - De politie heeft gistermiddag in Vlaardingen een 25-jarige inwoner uit Oosterhout aangehouden. De man wordt verdacht van het overtreden van de Wet Wapens en Munitie. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Na ontvangen informatie dat de verdachte mogelijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen, stelde de politie een onderzoek in. Vanwege de aard van deze melding werd na overleg besloten het arrestatieteam in te zetten om de man aan te houden. Gistermiddag even na 16.00 uur werd de aanhouding in Vlaardingen verricht. De verdachte had op dat moment geen vuurwapen bij zich. Na de aanhouding stelde de politie een onderzoek in, in een woning in Bavel waar de verdachte regelmatig zou verblijven. Daar troffen agenten een vuurwapen met munitie aan.

Politie pakt tweetal op na dreigen met mes

WAALWIJK - DE politie heeft gisteren tegen het middaguur in de Grotestraat een 18-jarige man en een 28-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Waalwijk aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Op het bureau zijn beiden in verzekering gesteld.

Het slachtoffer, een 30-jarige inwoner uit Den Haag kreeg
gisterochtend, bij het verlaten van winkelcentrum de Els een
woordenwisseling met twee bekenden, de verdachten. Aanleiding tot de woordenwisseling was onduidelijk. Het gesprek mondde uit in een conflict waarbij de 18-jarige man een mes uit zijn kleding te
voorschijn haalde. De vrouw jutte hem daarbij op door zich uit te laten dat hij het slachtoffer neer moest steken. Tussen de Hagenaar en de 18-jarige verdachte ontstond op straat een worsteling. Het lukte het slachtoffer hem het mes afhandig te maken en de politie in kennis te stellen. Agenten stelden direct een onderzoek in en troffen in de Grotestraat het tweetal aan.

Politie ontmantelt hennepkwekerij en houdt bewoner aan

WAALWIJK - De politie heeft gisterochtend rond 11.30 uur in de Potgieterstraat een in werking zijnde hennepkwekerij ontmanteld. De bewoner, een 53-jarige man is aangehouden. Hij wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet en diefstal van stroom.

De politie stelde een onderzoek in, na ontvangen informatie van stankoverlast. Een warmtemeting bij de wonen wees uit dat er mogelijk een kwekerij in de woning aanwezig was. In het pand op de eerste verdieping troffen de agenten de kwekerij aan. De plantage huisveste in totaal 207 hennepplanten. Zowel het groen als de bijbehorende apparatuur is in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt aanranding van 13-jarig meisje

DONGEN - De politie stelt een onderzoek in na aanleiding van een aanranding van een 13-jarig meisje uit Dongen. Het meisje werd gisteravond in de Kerkstraat in Dongen onzedelijk betast. Het
slachtoffer werd rond 19.45 uur op het terrein van de muziekschool benaderd door drie onbekende jongens. Op het moment dat ze weg wilde fietsen werd ze door één van hen tegen gehouden. Een tweede jongen betastte haar op dat moment onzedelijk. Het lukte het meisje de dader van zich af te slaan waardoor hij mogelijk in het gezicht gewond geraakt is. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen. Hen wordt verzocht contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Politie deelt tijdens alcoholcontrole 9 bekeuringen uit

OOSTERHOUT - De politie deelde gisteravond tijdens een alcoholcontrole op de Lage Molenpolderweg in totaal negen bekeuringen uit voor onder andere het niet dragen van de autogordel en een verlopen APK. Agenten stelden tussen 18.30 uur en 20.30 uur de controle in. In totaal passeerden 64 bestuurders het controlepunt. Van allen werd een blaastest afgenomen. Geen enkele bestuurder verkeerde onder invloed van alcohol.

Auteur: Desiree Brabers

Laatst gewijzigd 27-11-2008 11:27 | © Regio Midden en West Brabant |