Pluryn neemt activiteiten REA College Hoensbroek over

27/11/2008 13:13

Pluryn

Pluryn neemt de activiteiten van REA College locatie Hoensbroek over van Stichting Revalidatie Limburg (SRL). REA College verzorgt beroepsopleidingen voor jong gehandicapten met ernstige scholingsbelemmering die daardoor niet in staat zijn regulier onderwijs te volgen. Doel van de overname is de spreiding van REA College over Nederland te behouden.

Pluryn ondersteunt mensen met een handicap bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Dat gebeurt vanuit meer dan honderd vestigingen in Gelderland, Noord-Oost Brabant en Noord- en Midden-Limburg.

REA College Groningen en Groesbeek (Werkenrode) waren al onderdeel van Pluryn. De locatie Hoensbroek komt daar per 1 januari 2009 bij. REA College heeft verder vestingen in Ermelo (onderdeel van Bartiméus) en in Wijk aan Zee (Heliomare). Alle locaties samen vormen REA College Nederland. De officiële ondertekening van de overdracht vindt plaats op 2 december a.s. in Hoensbroek.

Positieve intenties

SRL ondersteunt volwassenen en kinderen bij het herstel van hun gezondheid en het verkrijgen van maximale maatschappelijke participatie na een ziekte, aandoening of ongeval. Activiteiten op het gebied van revalidatie, audiologie, speciaal onderwijs en arbeidsreïntegratie vinden plaats vanuit verschillende locaties in Limburg.

De gesprekken tussen SRL en Pluryn over de overname van REA College locatie Hoensbroek hebben ruim een jaar geduurd. "We zijn blij dat we eruit zijn. We hebben goede afspraken kunnen maken met SRL. De huidige activiteiten zetten we voort en we nemen de medewerkers over. De positieve intenties van beide partijen zijn bewaarheid geworden", laat Hans van Schaik, bestuurder van Pluryn, weten.

Aanbod uitbouwen

Als gevolg van wijzigingen in de overheidsfinanciering zag SRL zich genoodzaakt de formatie van REA College Hoensbroek aan te passen en de bedrijfsvoering effectiever in te richten.

De locatie richt zich naast WAO/WIA-kandidaten en andere uitkeringsgerechtigenden met de overname door Pluryn in toenemende mate op de Wajongeren.

"Met name voor deze doelgroepen is het belangrijk dat we een spreiding van opleidingen over Nederland behouden. Onze bedoeling is het opleidingenaanbod van de locatie Hoensbroek in de nabije toekomst weer verder uit te bouwen. REA College wil graag een belangrijke speler in deze markt blijven", aldus Hans van Schaik.

Persoonlijke aandacht

REA College Hoensbroek verzorgt praktijkgerichte beroepsopleidingen op mbo niveau voor jong gehandicapten met ernstige scholingsbelemmering in de richtingen Economisch/administratief , ICT en Techniek. Doel is duurzame deelname van mensen met een arbeidshandicap aan de arbeidsmarkt. REA College onderscheidt zich door maatwerk en persoonlijke aandacht. De opleidingen zijn sterk praktijkgericht en staan op een kwalitatief hoog niveau.





http://www.pluryn.nl