Gemeente Nieuwegein


* tijdelijke rolstoelopgang oostzijde cityplaza

Tijdelijke rolstoelopgang oostzijde Cityplaza

donderdag, 27 november 2008

De gemeente heeft een tijdelijke rolstoelhelling geplaatst aan de oostzijde van Cityplaza. Door de plaatsing van de opgang vervalt de mogelijkheid fietsen te stallen in dit gebied.

Behoefte aan rolstoelhelling
Enkele weken geleden werd de oude helling aan de Raadstede verwijderd in verband met de voorbereidingen van de bouw van de nieuwe binnenstad. Bezoekers met een lichamelijke beperking konden gebruik maken van de ingang van het winkelcentrum aan de Boogstede, maar hadden tevens behoefte aan de terugkeer van een voorziening aan de oostzijde. In reactie hierop heeft de gemeente woensdag 26 november een tijdelijke helling aan de Raadstede geplaatst. Deze zal tenminste twee jaar blijven staan.

Geen ruimte voor fietsers
Aan de oostelijke uitgang van Cityplaza worden dagelijks veel fietsen gestald. In verband met de bereikbaarheid voor hulpdiensten en de beperkte ruimte als gevolg van de nieuwe helling, is daar vanaf nu geen ruimte meer voor.
Donderdag 27 november begint de gemeente met het verwijderen van de aanwezige fietsklemmen. Deze klemmen komen terug op de Ringstede en het parkeerterrein aan de zuidkant van de Raadstede. Ook kunnen fietsers gratis gebruik maken van de bewaakte City Stal op de Ringstede.

Handhaving fietsverbod
Per 27 november is het stallen van fietsen aan de noordkant van de Raadstede verboden. Dit wordt met borden aangegeven. Over enkele weken begint de controle in het gebied. Aanvankelijk worden overtreders alleen gewaarschuwd, in de toekomst zullen verkeerd geplaatste rijwielen ook verwijderd worden.