Gemeente Vlaardingen


Aanleg eerste fietsstraat

27 november 2008

En weer.. op de fiets naar kantoor!

Het ziet er op de foto misschien uit alsof wethouder Jan Robberegt (o.m. Verkeer en Milieu) had gedacht dat de aannemer sneller klaar zou zijn. Niet waar, hij gaf alleen maar het goede voorbeeld.

Want nadat hij maandag 24 november in de bulldozer (zie foto hieronder) het startsein had gegeven voor de werkzaamheden in de 2^e Van Leyden Gaelstraat, ging hij weer verder naar het Stadhuis. Op zijn fiets (natuurlijk). Goed voor het milieu, goed voor de benen en goed voor de stad.

De 2e van Leyden Gaelstraat is straks voor de fietsers. Automobilisten? Die zijn er te gast. Voor autos is het geen doorgaande weg. Wel een weg waar mensen aan wonen die met de auto bij hun huis willen kunnen komen en die in de buurt moeten kunnen parkeren. De weg krijgt in het midden rood asfalt. Daarlangs aan beide zijden een strook met klinkers. En daar weer langs de parkeerplekken. Autos mogen over de weg rijden, maar als er een fietser rijdt, zullen ze er geduldig achter moeten blijven. De 2e van Leyden Gaelstraat is een schakel in een regionale fietsroute. Daarom geeft de Stadsregio Rotterdam subsidie voor de fietsstraat.

De aanleg van de fietsstraat maakt deel uit van het fietsplan Vlaardingen.

Jan Robberegt op de bulldozer

Foto's Arie Wapenaar