Stadsdeel Zeeburg

Opening Waaier World

27 november 2008

Op woensdag 26 november is het nieuwe speeltoestel Waaier World feestelijk geopend op het Obiplein. Stadsdeelwethouder Dennis Straat en naamgever Djeriano, leerling van groep 8 onthulden het speciaal ontworpen naambord. Het speeltoestel is uniek in Amsterdam en speciaal bedacht, ontworpen en gemaakt voor de buurtkinderen en de leerlingen van De Waaier.

Het schoolplein van basisschool De Waaier stond rond 12 uur vol met leerlingen om deze feestelijke gebeurtenis bij te wonen. Na de korte speech van stadsdeelwethouder Dennis Straat, gaven de leerlingen hun woord om goed voor het speeltoestel te zorgen. Naderhand gaven de stadsdeelwethouder en een aantal leerlingen het goede voorbeeld door met de bezem in de hand het plein aan te vegen.

waaaaaierworld.jpg (26 Kb)

De leerlingen van basisschool De Waaier 'adopteren' het speeltoestel. Zij zorgen ervoor dat het toestel in de toekomst schoon, heel en veilig blijft, zodat alle kinderen uit de buurt er nog lang van kunnen genieten. Het speeltoestel staat op het schoolplein, maar is openbaar toegankelijk voor de buurt.

Het speeltoestel is bedoeld om avontuurlijk te kunnen spelen. Zo kunnen kinderen klimmen, klauteren en hangen in de druppelachtige vorm, rondrennen tussen de palissaden, schommelen en glijden van de glijbaan. Ook hoort er een zandbak bij, met daarin een zandschepper. Rondom het speeltoestel is ruimte vrijgelaten om te kunnen rondrennen, fietsen of uit te rusten op een bankje.

openingwaaierworld1.jpg (44 Kb)