Syntens

Olaf Keur wint regiofinale LiveWIRE Young Business Award

Dinsdagmiddag 25 november 2008 streden vijf jonge innovatieve ondernemers voor een plaats in de landelijke finale van de LiveWire Young Business Award. De ondernemers moesten publiek, maar vooral jury overtuigen van hun succesvolle onderneming in een elevator pitch van vijf minuten. Olaf Keur van KeurICT is daar als beste in geslaagd en vertegenwoordigd op 13 januari het Noorden in de landelijke finale van de Young Business Award. Hij maakt daar kans op de prijs van ⬠10.000,-.

Olaf Keur ontving uit handen van juryvoorzitter Hans van Heijningen van de NAM de sleutel naar de landelijke finale (zie foto). âFantastisch! Dit is de erkenning voor de innovatieve denkwijze van ons bedrijf. Ook krijgen de instellingen die met NovoMentor werken, nu erkenning voor het feit dat zij met behulp van NovoMentor meer toegevoegde waarde voor hun leerlingen creërenâ, zo reageerde Olaf Keur na afloop van de regiofinale.

KeurICT
NovoMentor is een softwarepakket van KeurICT voor scholen en educatieve instellingen om interactieve lessen met beeld, geluid, kaarten en tekst te maken en uit te wisselen. De software kan ook worden gebruikt buitenhuis voor informatieve routes en spellen op de pda of smartphone. KeurICT pioniert op het snijvlak van gps, serious gaming en educatie.

Spannende strijd
Gistermiddag gingen, in het gebouw van de NAM, de vijf regiofinalisten met elkaar de strijd aan. Nadat ze eerder op de middag getraind waren door Elevator Pitch-coach Edo van Santen, stonden ze vol vertrouwen voor publiek en jury. In vijf minuten moesten de finalisten het publiek en de jury overtuigen van hun innovatieve onderneming. Tijdens het juryberaad kregen de aanwezige bezoekers van de regiofinale van Edo van Santen een workshop over het doen van een Elevator Pitch.

LiveWIRE Young Business Award 2008
In de ondernemerswedstrijd meten de beste technisch innovatieve LiveWIRE deelnemers zich met elkaar om de hoofdprijs van â¬10.000. Naast toegang tot professionele coaching krijgen de genomineerden ook een uitgebreide mediatraining aangeboden.
Â
Organisatie
In Nederland wordt Shell LiveWIRE uitgevoerd door Syntens, het Innovatienetwerk voor MKB-ondernemers. Met het bieden van persoonlijke begeleiding en een professioneel netwerk, wil LiveWIRE de weerbaarheid en de kans op succes van ondernemers vergroten. Innovatie is immers de drijvende kracht achter de Nederlandse economie. Het Ministerie van Economische Zaken is voorstander van innovatie en ondersteunt daarom de coachingsuren van de Syntens adviseurs. In het Noorden van het land krijgt LiveWIRE extra financiële ondersteuning van de NAM.

Noot voor de
pers Â
Â
U bent van harte welkom om de landelijke finale van de Young Business Award bij te wonen. U kunt zich hiervoor aanmelden bij: Â
Peter Lambooij â Communicatieadviseur Syntens.
E: plm@syntens.nl

Voor meer informatie over dit bericht, kunt u contact opnemen met: Kirsten Wind-Ahlers â Communicatieadviseur Syntens T: 088- 444 0 450 / E: kna@syntens.nl
www.LiveWIRE.nl