Provincie Limburg

Persberichten

Projecten Pieken in de Delta versterken opnieuw Limburgse economie Gedeputeerde Staten hebben besloten tot cofinanciering van 6 'Pieken in de Delta'-projecten van Zuidoost Nederland 2008. Het gaat in totaal om een financieringsbijdrage van 1.378.201,-. De projecten zijn: Prototyping Inkjet Applications, Advanced Powertrain, Europaen Axles, Modulair Micro Reactor Technologie (MRT) platform, Onafhankelijk Wonen (CCF 2) en Innovatiealliantie Wireless Sensor Networks. De projecten passen binnen het cluster Energy, Materials & Systems van het programma Innoveren in Limburg en dragen bij aan de versterking van de grensoverschrijdende Technologische Topregio. Het Ministerie van Economische Zaken stelt voor deze projecten 3.724.013,- beschikbaar.

De zes projecten liggen op het terrein van Energy, Materials & Systems en passen in de uitvoering van het programma Innoveren in Limburg. Daarnaast dragen ze bij aan de realisatie van een grensoverschrijdende Technologische Topregio.
Bij drie van de zes projecten zijn Limburgse bedrijven de initiatiefnemers. Dit zijn de projecten Prototyping Inktjet (Océ), Modulair Micro Reactor Technologie (MRT) platform (Chemtrix) en Advanced powertrain (Centurion Akku). Bij de overige drie projecten is er sprake van betrokkenheid van Limburgse bedrijven.

Pieken in de Delta is gericht op het stimuleren van regionaal economische kansen in een aantal sterke regios in Nederland (de Pieken in de Delta). De Provincie Limburg maakt deel uit van de regio Zuidoost Nederland. De projecten die Gedeputeerde Staten cofinancieren maken deel uit van het programma Pieken in de Delta 2007 - 2010. \
* Omschrijving van de 6 projecten

27-11-2008 13:44