Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 27-11-2008

Politie houdt inzittenden aan na verkeersgevaarlijk rijgedrag

ETTEN-LEUR - De politie heeft vanmorgen tegen 02.00 uur op de
Vossendaal twee 20-jarige inwoners uit Boskoop aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. Surveillerende agenten zagen vanuit de richting Oudenbosch over de Sprangweg twee vermoedelijk bij elkaar horende auto's met hoge snelheid passeren. Nadat de agenten de auto gekeerd hadden, getracht beide auto's te achterhalen. Op de kruising
Hoevenseweg met de Vossendaal trof de politie één van de auto's aan. Het voertuig stond met de neus tegen een boom. De inzittenden renden op dat moment te voet weg. Er ontstond een korte achtervolging waarna de politie het tweetal achterhaalde en aanhield. Op het bureau verklaarde de vermoedelijke bestuurder dat hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs is. De politie stelt een onderzoek in.

Automobilist rijdt terwijl zijn rijbewijs ingevorderd is

ROOSENDAAL - De politie heeft gisteravond rond de klok van 23.45 uur op de Jan Sluijtersstraat een 46-jarige Roosendaler aangehouden voor het rijden in een personenauto terwijl zijn rijbewijs ingevorderd is. Agenten zagen de man als bestuurder van een personenauto rijden en stelden een controle in. Al snel bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Zijn rijbewijs was eerder ingevorderd. Ook had de man nog enkele vonnissen open staan.

Politie ruimt drie kwekerijen en neemt 657 planten in beslag

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL - Het courageteam van de politie heeft gisteren op drie verschillende locaties vol in bedrijf zijnde
hennepkwekerijen ontruimd. De kwekerijen huisvestten in totaal 657 wietplanten. De planten zijn in beslag genomen. Tegen de exploitanten wordt proces verbaal opgemaakt.

Agenten troffen op de zolderverdieping van een woning aan de
Vechtstraat in Bergen op Zoom een kwekerij aan met 383 hennepplanten. De bewoner van het pand lag tijdens de controle te slapen en werd niet door de wekker, maar door de politie verrast. Onderzoek wees uit dat de stroom illegaal werd afgetapt.
In een woning op de Rijtuigweg-Zuid in Bergen op Zoom trof het team een kwekerij met 158 planten aan. De bewoner was in eerste instantie blij verrast omdat de agenten hem de huissleutel overhandigden die in het slot aan de buitenzijde van de deur zat. De blijdschap was van korte duur.
In een woning in de Dingenadonk in Roosendaal trof de politie een wietplantage aan met 216 planten. Ook hier bleek er fraude gepleegd te zijn met de meterstand.

Tweetal licht inwoners uit Dinteloord op door middel van smoes

DINTELOORD - De politie heeft gisteravond rond 23.00 uur in de Westzijstraat twee mannen van 23 en 24 jaar, afkomstig uit Vuren aangehouden voor oplichting. Een 62-jarige aangever uit Dinteloord informeerde de politie dat één van de mannen bij hem aan de deur was geweest in de Prinses Marijkestraat. Met een smoes lukte het hem 30 Euro te bemachtigen van de bewoner. De oplichter vertelde zonder benzine te staan en geld daarvoor nodig had. Als blijk van vertrouwen overhandigde hij de bewoner een kentekenbewijs. Onderzoek wees uit dat het kentekenbewijs afkomstig was uit een woning aan de Steenbergseweg. Ook daar had de dader met een smoes gebruik mogen maken van de telefoon. Eenmaal ik de woning had hij kans gezien het kentekenbewijs van de 81-jarige bewoner weg te nemen. De politie stelde na de ontvangen informatie een zoektocht in. Bijgestaan door
hondenbezitters, de jeugd, een medewerker van een tankstation en medewerkers van een sporthal lukte het de politie na een tip van één van de zoekers het tweetal aan te houden. Op het bureau ontkenden beiden.

Bergenaar bedreigt en mishandelt plaatsgenoot

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft gisteravond even na 18.30 uur op de Noordgeest een 40-jarige inwoner uit Bergen op Zoom aangehouden voor bedreiging en mishandeling. Het slachtoffer, een 23-jarige vrouw uit Bergen op Zoom deed aangifte. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

De vrouw kwam tijdens het uitlaten van haar hond gisteravond in de Burgemeester Wittelaan de verdachte tegen die op dat moment ook zijn hond uitliet. Beide honden waren aangelijnd. Tijdens het passeren ontstond er een woordenwisseling. Aanleiding daartoe was een eerdere ontmoeting tussen de honden in de zomerperiode. Tijdens de
woordenwisseling duwde de verdachte het slachtoffer tegen de railing van een bruggetje waar ze op dat moment stonden. Tussen beiden ontstond een ruzie waarbij de man de vrouw meerdere keren schopte en woordelijk bedreigde. Tijdens de aanhouding bleek dat de verdachte een stanleymes in zijn kleding had.

Winkeldievegge in kraag gegrepen

ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag rond 15.00 uur bij een schoenenzaak aan de Tussen - de - Markten een 31 jarige Bulgaarse vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. Tijdens het verlaten van de winkel trad het alarm in werking. Medewerkers spraken haar daarover aan en stelden een onderzoek in. In haar tas trof het personeel een paar schoenen aan waarvan de label en het prijskaartje verwijderd waren. Gewaarschuwde agenten namen haar mee naar het bureau waar ze een boete van 150 euro in ontvangst mocht nemen.

Fietsendief op heterdaad betrapt

ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag tegen 14.30 uur in de Kerkstraat een 14-jarige jongen uit Roosendaal aangehouden voor diefstal fiets. Surveillerende agenten namen poolshoogte in het Emile van Loonpark nadat een oplettende getuige gemeld had dat een groepje jongeren bezig zouden zijn met fietsdiefstal. In het park werden de agenten aangesproken door een 63-jarige inwoner uit Roosendaal die vertelde dat zijn fiets ontvreemd was. Op het moment dat de politie het park verliet zagen ze de verdachte met de eerder ontvreemde fiets lopen. De jongen mocht mee naar het bureau en de fiets kon terug naar de rechtmatige 63-jarige eigenaar.

Uitgebrande auto vermoedelijk betrokken bij poging doodslag

ZEVENBERGSCHEN HOEK / ACHTMAAL - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een poging tot doodslag die gistermiddag plaats vond op de Moerdijkseweg in Zevenbergschen Hoek. Het slachtoffer, een 31-jarige man uit Made raakte daarbij gewond en heeft zich laten behandelen in het Amphiaziekenhuis locatie Molengracht.

Het slachtoffer betrapte gistermiddag rond 16.30 uur twee mannen die op dat moment bezig waren met het plegen van een auto-inbraak op een parkeerterrein aan de Moerdijkseweg. Op het moment dat de daders het slachtoffer in het zicht kregen stapten beiden in een gereedstaande auto. De bestuurder reed vervolgens in op het slachtoffer die door deze manoeuvre via de motorkap van de auto op het wegdek belandde. Zonder zich om hem te bekommeren gingen de daders er met de auto vandoor. Enkele uren later trof de politie de vermoedelijke auto van de inbrekers uitgebrand terug op de Nieuwmoerseweg in Achtmaal. Het eerst onderzoek wijst uit dat de kentekenplaten die de auto voerde, van diefstal afkomstig zijn. De politie stelt een onderzoek in.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 27-11-2008 13:38 | © Regio Midden en West Brabant |