Gemeente Boarnsterhim


Hoofdstraat Grou: inspraak herbestrating

Grou moet een aantrekkelijk dorp zijn en blijven voor inwoners en gasten als het gaat om winkelen en recreëren. Er wordt momenteel hard gewerkt aan een visie op het aanbod aan winkels en horeca, een comfortabele en aantrekkelijke openbare ruimte en een goede bereikbaarheid. Een stuurgroep en een klankbordgroep werken hier hard aan. Binnen afzienbare termijn moet de visie uitvoerbaar zijn.

Een actueel deel van het dit alles is de herbestrating voor de Hoofdstraat. Bij de aanleg van nieuwe riolering is de bestrating van de Hoofdstraat in het voorjaar van 2008 opgebroken. De stenen zijn toen ruwweg teruggelegd. Omdat de ondergrond moet inklinken, had het destijds geen zin om de Hoofdstraat definitief te straten. Dat gebeurt nu in het eerste kwartaal van 2009 wel. Dit moet zo snel mogelijk zijn afgerond; er is immers toegezegd dat de nieuwe bestrating wordt aangelegd ná Sint Piter 2009 en klaar is voor het zomerseizoen 2009.

Nieuwe bestrating en daarbij horend straatmeubilair (bankje, prullenmand, verlichting) bepalen in belangrijke mate de sfeer van de winkelstraat.
De stuur- en klankbordgroep hebben gediscussieerd over een aantal varianten en geven twee sferen om een keuze voor te maken:
- redelijk modern/nautisch: de verbinding tussen centrum en het water dat Grou omringt, en

- een klassiek romantische sfeer, te vergelijken met de bestaande situatie.

Op 26 november is er een inloopavond geweest waar de plannen getoond werden. Natuurlijk kon niet iedereen hier aanwezig zijn. Daarom kunt u via de website ook een voorkeur uitspreken.
In de bijlage ziet u voorbeelden van een bestratingsvariant én van een sfeerbeeld (klassiek of nautisch).
U kunt tot uiterlijk 3 december nog uw voorkeur doorgeven per e-mail, klik hier.
Uw mening wordt zeer op prijs gesteld en meegewogen in de uiteindelijke keuze.

---

pdf bestratingsvarianten.pdf

---

Rond de jaarwisseling wordt bekend gemaakt wat de uitkomst van de peiling is en welk besluit over de bestrating en straatmeubilair vervolgens is genomen.
Als we de planning namelijk willen halen, moet voor het eind van dit jaar materiaal worden besteld.