Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | November

* | Winkelcentrum Drait nadert voltooiing

Winkelcentrum Drait nadert voltooiing

De tweede en laatste fase van het nieuwe winkelcentrum in de Drait nadert voor de winkelunits op de begane grond de voltooiing. De (casco) oplevering van de winkels heeft onlangs plaatsgevonden. Dit geldt ook voor de appartementen. De oplevering van het nieuwe pand voor de Lidl staat gepland rond de jaarwisseling. Wanneer precies Lidl in 2009 haar deuren opent is nu nog niet bekend. Aan de bestrating en inrichting van het parkeerterrein aan de 'voorzijde', tegenover de kerk de Arke, wordt de laatste hand gelegd. In de nieuwe situatie rijden de auto's vanaf de Eems het parkeerterrein op en ook weer af. De bestaande toegang op de Flevo direct naast de ondergrondse containers blijft bestaan. De meeste winkeliers hebben ook aan de 'voorzijde' de winkeldeuren inmiddels al geopend.
De verharding voor de laad- en losstraat van C1000 en Lidl (aan weerszijden van het pompstation) wordt momenteel aangelegd en is eind november gereed.
De Kringapotheek vernieuwt binnenkort de voor- en achtergevels. De werkzaamheden van de herinrichting rondom het winkelcentrum lopen door tot en met de jaarwisseling. Het is de bedoeling dat omstreeks de kerst circa 15 winkels in hun nieuwe onderkomen zitten.