Gemeente Scheemda


Heropening van Nieuw Scheemda en t Waar

Het afgelopen jaar zijn in de kern Nieuw Scheemda/'t Waar diverse zaken gerealiseerd. Het belangrijkste is de multifunctionele accommodatie bij school en voetbalveld. Het gebouw bevat een gymzaaltje, drie kleedkamers en een ruimte voor activiteiten en vergaderingen. Het nieuwe gebouw vervangt het gebouw d'OlleSchoule die in 2001 was afgekeurd en ook het oude kleedkamergebouw van de voetbalvereniging Oldambtster Boys. Het feit dat er zeven jaar is verlopen tussen afkeuring van d'OlleSchoule en de voltooiing van een nieuw gebouw geeft al aan dat dit proces niet soepel is verlopen. Maar na soms moeizame jaren om dit te bereiken, hebben we nu een mooi gebouw direct bij school en voetbalveld. Verder kunnen we melden dat bij de realisering van het gebouw de samenwerking met de diverse ambtenaren van de gemeente prima is verlopen. Maar toevallig zijn er dit jaar ook nog diverse andere voorzieningen voor Nieuw Scheemda en 't Waar tot stand gekomen.

Zo is er door Staatsbosbeheer een stukje grond beschikbaar gesteld waarop door de gemeente een trapveldje voor de jeugd is gemaakt. Verder was Nieuw Scheemda als eerste in de gemeente aan de beurt voor vervanging van de openbare verlichting. In een prima verlopen samenwerking tussen de betrokken ambtenaar en Dorpsbelangen zijn de lichtmasten en armaturen bepaald en dit jaar geplaatst. Maar niet alleen de straatverlichting in Nieuw Scheemda werd vernieuwd, ook het voetbalveld werd dit jaar voorzien van een compleet nieuwe veldverlichting. De voetbalvereniging kon dit realiseren dankzij een gift van Stork GLT, NAM en onderaannemers, dit vanwege de succesvolle afsluiting van werkzaamheden aan een gaslocatie in Nieuw Scheemda door deze bedrijven. Tenslotte werd ook nog het schoolplein vernieuwd, noodzakelijk vanwege de uitbreiding/aanpassing van de school enkele jaren geleden en de huidige werkzaamheden voor het nieuwe gebouw.

Al deze aanwinsten voor Nieuw Scheemda en 't Waar zullen zaterdag 29 november worden geopend. Het begint om 11.00 uur bij de kantine van v.v. Oldambtster Boys en vervolgens zullen in een kleine dorpsronde op feestelijke wijze worden geopend: het trapveldje voor de jeugd, de nieuwe straatverlichting, de veldverlichting op het voetbalveld, het heringerichte schoolplein en de multifunctionele accommodatie.

Stichting Beheer MFC Nieuw Scheemda/'t Waar

Vereniging Dorpsbelangen Nieuw Scheemda en 't Waar

v.v. Oldambtster Boys

Meester Sportelschool.