Bodegraven Kijk uit voor insluipers De politie waarschuwt voor insluipers. Maandag 17 november gebeurde dit bij een woning aan de Goudseweg en dinsdag 25 november bij een woning aan de Dronensingel op klaarlichte dag tussen 16.00 en 17.00 uur. Uit de woning werden een laptop, schoudertas, een portemonnee en mobiele telefoon gestolen. De insluiper kon zijn slag slaan doordat achterdeuren niet afgesloten waren en in het ene geval de bewoonster even op bezoek was bij de buren en in het andere geval men boven was. De politie adviseert dan ook om ramen en deuren waarop geen zicht is af te sluiten. Dieven hebben maar enkele luttele seconden nodig om binnen te dringen en hun slag te slaan.

Verdachte situatie, bel de politie De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon grote interesse heeft in woningen of zich verdacht ophoudt in brandgangen en steegjes, dan kunnen bewoners bellen naar 1-1-2. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek.

Bodegraven Jongens bekennen bedreigingen Drie jongens, een 15 jarige uit Bodegaven en twee uit Bodegraven van 14 en 16 jaar, hebben bekend dat zij een 16 jarige jongen uit Nieuwerbrug hadden bedreigd. Hun bekentenis legden ze vorige week bij de politie af nadat ze na uitnodiging op het politiebureau waren verschenen. Dit gebeurde na de aangifte van de jongen uit Nieuwerbrug. Op vrijdagavond 17 oktober was hij in een uitgaansgelegenheid in Reeuwijk door de jongeren verbaal bedreigd. Die bedreigingen zetten zich de volgende dag door op het online sociaal netwerk Hyves. De politie startte een onderzoek en kwam uit bij de verdachten. Na hun verklaring zijn zij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op van deze bedreigingen.

Reeuwijk Verdachte van mishandeling aangehouden De politie heeft een 22 jarige man uit Bodegraven maandag 24 november aangehouden als verdachte van het mishandelen van een 17 jarige jongen uit Haastrecht. Dit gebeurde zondag 2 november rond 04.00 uur aan de Dorpsweg. De jongen uit Haastrecht werd geslagen met de vuisten en mogelijk met de kolf van een neppistool waardoor ziekenhuisbezoek nodig was. Daar werd ondermeer een lichte hersenschudding vastgesteld. Wat zich precies heeft afgespeeld is uit het onderzoek niet helemaal duidelijk geworden. De lezingen van de verdachte en aangever lopen daarover uiteen.. De politie heeft dit opgenomen in het proces-verbaal. De verdachte is na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld. Hij moet zich op 19 januari 2009 melden bij de Politierechter.

Gouda Jongens rijden met gestolen fiets De politie heeft woensdag 26 november rond 17.50 uur op de 1e H. van Alphenstraat twee 15 jarige jongens uit Gouda aangehouden. Zij hadden in hun bezit een op 22 november van dit jaar bij het Station in Gouda gestolen herenfiets. De politie kwam daar achter omdat de eigenaar van de diefstal aangifte had gedaan en omdat de politie gebeld werd dat de twee jongens op het Albert Plesmanplein bezig waren met de fiets. Bikers van de politie trokken er direct op uit en troffen de twee met de fiets op de Van Alphenstraat. Zij gaven aan dat ze de fiets gevonden hadden maar wel het idee hadden dat die gestolen was. Zij zijn inmiddels weer vrij en de politie beraadt zich nog over het strafrechtelijke vervolg. Gouda Bekeuringen bij verkeerscontrole Achttien bekeuringen heeft de politie donderdag 27 november uitgeschreven bij verkeerscontroles op de Burgemeester Jamessingel, de Nieuwe Gouwe O.Z., de Goverwellesingel en de Goejanverwelledijk. De controle vond plaats tussen 08.30 en 13.45 uur en werd gehouden in het kader ter verbetering van de verkeersveiligheid. Bekeurd werd er voor het niet dragen van de veiligheidsgordel ( 16 x ) en het niet bij zich hebben van het rijbewijs ( 2 x ).

Gouda Aanrijding auto en bromfiets Donderdag 27 november vond rond 06.45 uur een aanrijding plaats tussen een 44 jarige bestelautobestuurder uit Gouda en een 18 jarige bromfietsster uit Boskoop. De automobilist reed over de Nieuwe Broekweg vanuit de richting N207. Op de kruising met de Edisonstraat sloeg hij linksaf, maar zag daarbij de bromfietsster over het hoofd. Er ontstond tussen hen een aanrijding. De bromfietsster werd met vermoedelijk been-, nek- en rugletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.