Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


27 nov 2008

A-Team Tilburg start in januari

De gemeente Tilburg zet vanaf half januari 2009 een zogenoemd A-Team in om gratis advies te geven aan inwoners van Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout. Het team staat op bestelling klaar om mensen te helpen hun woning veiliger, gezonder en zuiniger te maken.

Het A-Team gaat van slag met vier ervaren adviseurs en een klusjesman. Er wordt voorlichting en advies gegeven over noodzakelijke verbeteringen. De bewoner krijgt een offerte voor de aanpak van de verbeteringen. Dat kan gaan om betere sloten op ramen en deuren, het aanbrengen van rookmelders of tochtstrips, het behandelen van schimmels, maar ook over verandering in gedrag om energie te besparen.

De klant kan, indien gewenst, het A-Team opdracht geven om de klussen ook uit te voeren. Dit kan tegen een laag uurtarief. Vanaf half januari gaat de gemeente een campagne voeren om het A-Team onder de aandacht te brengen. Pas vanaf dat moment kan men een adviseur aan huis laten komen.

Burgemeester Ruud Vreeman: "Ik wil dat alle woningen veilig en gezond zijn maar ook dat mensen besparen op energie. Dat zijn belangrijke voorwaarden voor het welzijn van mensen in onze stad. Met het A-Team geven we in één keer aandacht aan al deze zaken. Mensen kunnen dan vervolgens zelf de kleine ingrepen aan hun huis uitvoeren. Voor wie dat niet kan, helpt de A-Team klusjesman. Zo proberen we het voor iedereen gemakkelijk te maken."