Politie Zuid-Holland-Zuid

27/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 27-11-2008 o Persberichten district I

MEISJE MISHANDELD NA WEIGEREN KOEKJE
DORDRECHT - De politie heeft in Sterrenburg op woensdag 26 november twee 15-jarige jongens uit Dordrecht aangehouden nadat zij op straat een 17-jarig meisje hadden lastig gevallen en geschopt. Dit gebeurde in de omgeving Atmosfeerstraat/Blaauwweg. Het slachtoffer had bij een bakkerskraam koeken gekocht voor een docent van school toen de jongens haar lastig vielen. Zij wilden een koek die zij hen niet gaf. Het meisje zocht bescherming bij een passerend echtpaar dat het vervelende tweetal wegjoeg. Het meisje fietste hierop terug richting school waarop de daders haar achterna kwamen en haar schopten en van haar fiets duwden. Het slachtoffer liep hierbij blauwe en pijnlijke plekken op. De inmiddels gealarmeerde politie werd door een hulpvaardige getuige naar de school verwezen waar zowel het slachtoffer als de daders waren. De aanwezige docenten hadden de jongens na de melding van het meisje al apart genomen. De jongens zijn aangehouden ter zake openlijk geweld en meegenomen naar het politiebureau. Beiden zijn in verzekering gesteld.

15-JARIGE GESNAPT OP OPGEVOERDE BROMFIETS
DORDRECHT De politie heeft op woensdag 26 november eind van de middag een 15-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden op de Brouwersdijk. Hij reed daar met te hoge snelheid op een bromfiets en werd gecontroleerd door de politie. De knul gaf de personalia op van een ander omdat hij nog minderjarig is en dus niet op een bromfiets mag rijden. Op het politiebureau bleek de bromfiets opgevoerd en niet van de 15-jarige te zijn maar van een kennis. Na het afleggen van een verklaring werd de tiener s avonds opgehaald door zijn moeder. De 15-jarige kreeg bekeuringen voor rijden zonder rijbewijs, opgeven valse naam, niet op eerste vordering tonen van het id-bewijs en rijden op een opgevoerde bromfiets.

FIETSEN GESTOLEN
DORDRECHT Bij een winkel aan het P.A. de Kokplein zijn woensdag 26 november rond 17.40 uur twee fietsen gestolen. De gloednieuwe fietsen zaten nog in de doos en stonden aan de achterzijde van de winkel gezien de beperkte ruimte in het pand. De medewerkers hadden de fietsen rond de klok van vijf uur nog zien staan maar kort daarna waren ze weg. Vermoedelijk zijn ze ingeladen in een vrachtauto. Het gaat om een rode en blauwe fiets van het merk Limit, type Predator Cat en Predator Shark. De winkel doet aangifte.
De politie stelt een onderzoek in. Getuigen die verdachte personen en/of verdachte voertuigen hebben gezien rondom het P.A. de Kokplein worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via 0900-8844 (lokaal tarief)

VROUW MAAKT FOUT IN HET VERKEER EN RICHT WOEDE OP 15-JARIGE DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 26 november een 32-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden op de Spuiweg. Ze wordt verdacht van bedreiging en mishandeling van een 15-jarige jongen uit Dordrecht. De tiener fietste samen met een vriendje vanuit de fietstunnel in de Transvaalstraat richting de verkeerslichten om de Burg. de Raadtsingel over te steken. Ze kwamen uit school en reden huiswaarts. De vrouw kwam op haar snorfiets aanrijden en haalde op de kruising een van de jongens rechts in. Bij haar achterop zat een kindje en haar andere twee kinderen fietsten op één fiets met haar mee. De jongen die ze rechts inhaalde, zei daar iets van. De vrouw werd boos en ging naast de jongens rijden. Ze trapte tegen een van de fietsen en schold hen uit. Vervolgens ging ze een van de jongens achterna en blokkeerde zijn weg. Ze ging volkomen door het lint tegen de jongen, sloeg hem in het gezicht en krabde hem. Getuigen grepen in en maanden de vrouw tot rust. Dit hielp niet. De vrouw vervolgde haar weg in verband met een afspraak, het slachtoffer en de getuigen achterlatend. Wel had ze haar gegevens achtergelaten bij medewerkers van Stadstoezicht. De inmiddels gealarmeerde politie traceerde haar op de Spuiweg en nam haar mee naar het politiebureau. Haar kinderen werden opgehaald door de partner van de vrouw. Op het bureau bekende de vrouw de woedeuitbarsting maar dit zou zijn gekomen doordat een van de knapen haar ten val zou hebben gebracht. De politie onderzoekt de zaak. De 32-jarige is inmiddels weer in vrijheid gesteld. De 15-jarige heeft aangifte gedaan van mishandeling, bedreiging en belediging.

BRAND IN SCHUUR
DORDRECHT Op de Noordendijk in de steeg Molen de Kraker heeft woensdagmiddag 26 november brand gewoed in een schuur. Het ging om een schuur die deel uitmaakt van meerdere schuren die gelegen zijn onder een appartementencomplex. De brand werd geblust door de brandweer. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Door de brand ontstond rook -en waterschade bij de andere schuren. Spullen in de betreffende schuur konden deels door de brandweer veilig worden gesteld. Door de brandweer werd vastgesteld dat de brand buiten de schuur is ontstaan. Brandstichting wordt dan ook niet uitgesloten. Dit zal worden onderzocht.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmorgen 26 november een 44-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn partner diverse malen gestompt hebben na een woordenwisseling. Het slachtoffer ging woensdagmorgen naar het politiebureau waar ze aangifte deed. Het zou niet de eerste keer geweest zijn dat de man haar mishandelde. De politie hield de man aan op de Halleyweg. Hij is in verzekering gesteld en wordt op vrijdag 28 november voorgeleid aan de rechter-commissaris.