Vetus


Communicatie inzake directiewijziging VETUS

November 2008

Onderwerp:
Beschier Kik zal vanaf 1 januari 2009 zijn betrokkenheid bij Vetus voorzetten als zelfstandig adviseur, als gevolg waarvan hij per dezelfde datum terug zal treden als statutair directeur van de vennootschap.

Toelichting:
Onder leiding van Beschier Kik en Marcel Borsboom is Vetus in de afgelopen jaren sterk gegroeid en geprofessionaliseerd. Sinds de toetreding van AAC Capital in 2007 is een strategie ingezet die is gericht op een verdere versnelling van de groei en internationalisatie van de activiteiten, mede door middel van acquisities. Inmiddels is een tweetal acquisities gedaan, Maxwell en Marex, die al binnen korte tijd succesvol zijn gebleken.

De ingeslagen strategie betekent een geheel nieuwe fase in de ontwikkeling van Vetus. Na een persoonlijke afweging, heeft Beschier Kik aan de Raad van Commissarissen van Vetus te kennen gegeven dat hij zijn kennis van en relaties in de maritieme industrie wil blijven inzetten voor Vetus, maar voortaan in een rol als zelfstandig adviseur.

Aandeelhouders en commissarissen van Vetus respecteren het persoonlijke besluit van Beschier Kik, maar zijn ook zeer verheugd dat hij als zelfstandig consultant aan de onderneming verbonden zal blijven

Teneinde in het vertrek van Beschier Kik te voorzien, hebben de directie en de Raad van Commissarissen van Vetus besloten dat de directie van Vetus zal worden versterkt met een Managing Director Marketing & Sales, die van buiten de onderneming zal worden aangetrokken. Hiertoe is besloten omdat de ingeslagen strategie van Vetus zware eisen stelt aan het management op het gebied van marketing & sales en daarnaast op de meer korte termijn, in het huidige marktsentiment, alle zeilen moeten worden bijgezet om de omzet bevredigend te laten groeien.

De statutaire directie van Vetus zal in de toekomst bestaan uit twee managing directors met elk hun eigen verantwoordelijkheidsgebieden: Marcel Borsboom, verantwoordelijk voor onder andere Finance & Operations, en de nieuw aan te trekken Managing Director, verantwoordelijk voor Marketing & Sales. De directie zal gezamenlijk rapporteren aan de Raad van Commissarissen. De directie en de Raad van Commissarissen verwachten binnen enkele maanden de naam van de nieuwe Managing Director Marketing & Sales bekend te kunnen maken.

De Raad van Commissarissen spreekt het vertrouwen uit dat de voorgestelde directiewijziging een waarborg is voor een continuatie van de waardevolle bijdrage van Beschier Kik aan de vennootschap enerzijds, en zal bijdragen aan de verdere groei en het succes van de onderneming anderzijds.

De Raad van Commissarissen dankt Beschier Kik voor zijn grote inzet en toegevoegde waarde voor Vetus tot nu toe en ziet uit naar een voorzetting van de uitstekende samenwerking.