Ooit een schaap cadeau gegeven?

27/11/2008 16:26

Oxfam Novib

Ongebruikelijke kerstcadeaus bij 'Oxfam Novib Pakt Uit'

Den Haag, 28 november 2008, Ooit iemand een schaap, een geit of tien kuikens gegeven? Een dokterstas? Een graanschuur of een opleiding tot verpleegkundige? Oxfam Novib continueert haar actie 'Oxfam Novib Pakt Uit'. Met de opbrengst van de cadeaus uit de catalogus helpen partnerorganisaties van Oxfam Novib mensen in ontwikkelingslanden die hulp nodig hebben in hun strijd tegen armoede.

Het is weer eens wat anders dan de standaard kerstcadeaus en tegelijkertijd doet zowel de gulle gever als de ontvanger iets goeds. Je kiest uit de catalogus waarin de ongebruikelijke cadeaus te vinden zijn. Alle cadeaus zijn voorbeelden van praktische zaken waar mensen in ontwikkelingslanden echt behoefte aan hebben.

De warme wol en voedzame melk van een schaap zijn goed voor de gezondheid en de levensstandaard van een gezin. Met schoolboeken hoeft een kind niet achterop te raken in het onderwijs. Zelfs de eenvoudigste cadeautjes, zoals een voetbal, een beltegoed voor boeren, een schoolmaaltijd of een muskietennet maken een verschil. De ontvanger van het cadeau in Nederland krijgt een persoonlijke kaart met daarin een koelkastmagneet ter herinnering aan de gift.

Ook bedrijven doen mee aan de actie. Voor bedrijven is het een relatiegeschenk waarmee ze een mooi alternatief hebben voor de 'gewone fles wijn'.

Kijk voor meer informatie op:

www.oxfamnovib.nl/paktuit.

Over Oxfam Novib

Mensen in ontwikkelingslanden moeten een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen, het zelf kunnen doen. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt Oxfam Novib samen partnerorganisaties ter plaatse, donateurs, vrijwilligers, bedrijven, overheden, Oxfam-organisaties wereldwijd en andere 'ambassadeurs van het zelfdoen'.





http://www.oxfamnovib.nl/paktuit


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,