Gemeente Diemen


Enthousiasme voor politiek in Diemen

Geïnteresseerde Diemenaren konden een gratis cursus over de politiek in Diemen volgen. De reacties waren enthousiast. Er zijn nog plaatsen voor de volgende ronde in januari 2009.
Dit najaar organiseerde de gemeenteraad onder de titel Politiek@Diemen voor geïnteresseerde Diemenaren een gratis cursus over politiek in Diemen. Bijna 40 Diemenaren gaven zich op en de eerste lichting van 24 is afgelopen maanden actief geweest. Afgelopen week ontvingen ze uit handen van burgemeester Amy Koopmanschap een certificaat. De tweede groep start in januari 2009. Daarvoor kunnen zich nog kandidaten aanmelden.

certificaten
Politieke keuken
Opvallend was dat de deelnemers vrijwel zonder uitzondering enthousiast waren over dit inkijkje in de politieke keuken. Via de cursus kregen burgers de kans om hun horizon te verbreden en antwoorden te krijgen op politieke vragen. De cursus bestond uit vijf avonden, waarop allerlei vragen over politiek aan de orde komen: wat doet een gemeenteraad precies? Hoe kan ik ideeën over Diemen waarmaken? Hoe ziet het politieke landschap van Diemen eruit? De eerste avond in de raadszaal was gewijd aan kennismaking en aan de staatsinrichting, waarbij werd besproken hoe gemeentelijke besluiten tot stand komen. Verder hebben de deelnemers nog uitleg gekregen over het politieke systeem in Diemen, over de rollen in een politieke partij en vooral ook leren debatteren.

Aanmelden
De tweede ronde van de cursus, die in samenwerking met het Instituut voor Politiek en Publiek is ontwikkeld, start in januari 2009. Belangstellenden kunnen zich melden bij de raadsgriffier (Gritta Nottelman, 020 - 3144628) of via politiek@diemen.nl
---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---