Provincie Overijssel

Uitbreiding sport- en recreatievoorzieningen

Gedeputeerde Staten van Overijssel geven een flinke impuls aan de sport- en recreatievoorzieningen in het landelijk gebied in Overijssel. Zo wordt er onder meer bijgedragen aan de komst van multifunctionele sportaccommodaties en terreinen in Lettele en Gramsbergen. Verder kan het kulturhus in Luttenberg een bijdrage tegemoet zien voor extra sport- en speelvoorzieningen en worden in Holten en Ommen recreatievoorzieningen vernieuwd of uitgebreid.

De projecten zijn voorgedragen door de Plaatselijke Groepen LEADER in Overijssel. De projecten worden uitgevoerd in het kader van de LEADER-as uit het Europese Plattelands Ontwikkelings Programma (POP-2). Bij dit soort projecten is de betrokkenheid van gemeenten, inwoners, stichtingen en ondernemingen groot.
De subsidies worden verstrekt in het kader van Stimulering Toekomstgericht Ondernemen in combinatie met het Europese LandbouwFonds voor PlattelandsOntwikkeling; `Europa investeert in zijn platteland'. De Europese Unie betaalt EUR 900.000,- aan de projecten en de provincie EUR 360.000,-. Met de bijdragen van gemeenten en private partijen erbij wordt er in totaal 2,8 miljoen geïnvesteerd in het Overijssels platteland.

Sociale vitaliteit op het platteland

Onderstaande projecten zijn goedgekeurd en concreet gaat het om:

Sport en ontmoeting Luttenberg

Het realiseren van een multifunctionele accommodatie met een ontmoetingsplein in Luttenberg. Hierdoor worden de faciliteiten voor de binnen- en buitensport, de schoolsport en verschillende welzijnsactiviteiten gebundeld en aanzienlijk verbeterd.

Omniveld Lettele

Het bevorderen van de sociale vitaliteit van Lettele door het aanleggen van een openbaar Omniveld. Sportverenigingen en andere doelgroepen uit Lettele en omgeving kunnen dat veld gebruiken voor sport en spel. Het fungeert tevens als ontmoetingsruimte.

Doen en ontmoeten op Gilwell Ada's Hoeve

Het vernieuwen en uitbreiden van de kampeerfaciliteiten op het scoutingcentrum Gilwell Ada's Hoeve te Ommen. Doel is het verbeteren van de mogelijkheden om jongeren in (inter)nationaal verband met elkaar en met de natuur in contact te laten komen.

Actieplan Vechtdal Overijssel

De subsidieaanvraag is vooral gericht op investeringen in promotie, marketing en vergroting van de zichtbaarheid van het gebied Vechtdal.

Multifunctionele combibaan Gramsbergen

Aanleg van een Combibaan in Gramsbergen die gebruikt kan worden door jong en oud voor o.a. skeeleren, schaatsen wielrennen, beach volleybal en Jeu de Boules. In het project werken de diverse sportverenigingen samen.

Kulturhus Denekamp

Het realiseren van een kulturhus in de kern Denekamp.

Kinderboerderij Dondertman: spelend leren

Kwaliteitsverbetering van een bestaande kinderboerderij te Hellendoorn door te investeren in o.a. een natuureducatieprogramma, een verblijfruimte, een miniverkeerstuin en een knuffelruimte.