Gemeente Harlingen


geïnstalleerd

Rekenkamer en nieuw raadslid geïnstalleerd

Rekenkamer en nieuw raadslid geïnstalleerd
Tijdens de raadsvergadering van 26 november is de nieuwe rekenkamercommissie en een nieuw raadslid voor de VVD geïnstalleerd.

De rekenkamercommissie
De rekenkamercommissie controleert of de gemeente het gemeenschapsgeld doelmatig, doeltreffend en rechtmatig besteedt. De rekenkamercommissie bestaat op dit moment uit de volgende personen:

De heer mr. F.A.J.M. van Beek (1957) is momenteel interim-manager en adviseur. Tot voor kort was hij directeur van de Thorbecke Academie in Leeuwarden. Daarvoor was hij o.m.secretaris-directeur van een waterschap en gemeentesecretaris. In het verleden was hij bestuurlijk actief als wethouder in Skarsterlân, thans is hij gemeenteraadslid namens de VVD in die gemeente.

Mevrouw drs. N. Meijer (1974) is collegiaal bestuurslid en leidinggevende bij de Belastingdienst Noord. Daarvoor vervulde zij een leidinggevende functies bij de rechterlijke macht en bij het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de installatietechniek. Zij is lid van de Rekenkamercommissie Ooststellingwerf.

De heer drs. W. de Boer (1955) is werkzaam als seniorbeleidsmedewerker bij de Milieudienst van de gemeente Groningen. Daarvoor was hij bij de provincie Fryslân beleidsmedewerker bij verschillende afdelingen en secretaris van de provinciale Sociaal-economische commissie. Hij is lid en plv. voorzitter van de gemeenschappelijke Rekenkamercommissie van Achtkarspelen, Dantumadeel en Dongeradeel.

rekenkamer

Foto: de nieuwe rekenkamercommissie wordt geïnstalleerd

Nieuw raadslid
Naast de installatie van de rekenkamercommissie is ook het nieuwe raadslid van de VVD geïnstalleerd, te weten de heer Jan Sikma.

jan sikma Jan Sikma is geboren in 1944 te Oentsjerk en is werkzaam bij de Rabobank. Naast zijn werkzaamheden is Sikma erg actief als bestuurder bij verschillende (sport)verenigingen en heeft hij zitting in de klankbordgroep voor Het Friese Merenproject, de Kaderrichtlijn Water, Natura 2000 Grote Wielen en het Overlegorgaan met Hiswa, Recron en Schuttevaer.
Jan Sikma is in 1999 met zijn gezin in Harlingen komen wonen.

"Harlingen heeft als stad iets bijzonders, zoals de sfeer en het gemak van de vele winkels en de gezelligheid van de drukte en de terrassen, waarbij we zeer regelmatig even langs zee fietsen of lopen. Zowel in de gemeente Boarnsterhim als hier in Harlingen heb ik de politiek op de voet gevolgd en ben ik al jaren lid van de VVD".

De gemeente Harlingen wenst hen allen veel succes en plezier in hun nieuwe functie.

---

reageren