Gemeente Asten


11/27/2008
Tentoonstelling in gemeentehuis

Tot en met de maand december exposeren Iente Verheijen en Paula van de Vorst in het gemeentehuis van Asten, Koningsplein 3.

Iente Verheijen
Woont vanaf 1990 in Brabant, waarvan de laatste jaren in Someren-Heide.
Iente Verheijen schildert vanaf 1991 als hobby. Ze is gestart op de Somerense schildersschool met lesprojecten; dit waren vooral landschappen en stillevens. Na een paar jaar veranderde haar werk en nu schildert ze vooral beesten, in moderne stijl maar ook wel realistisch. Ze schildert op doek en op paneel; de ene keer met kwast en dan weer met mes.
Ze heeft 2½ jaar de opleiding aan de kunstacademie in Arendonk gevolgd en in 2005 heeft ze samen met 4 andere kunstenaars "Art Artistique" opgericht.

Paul van de Vorst
Geïnspireerd door haar bloemenwinkel en later het tuincentrum is zij gestart met het schilderen van bloemen, die sterk uitvergroot worden weergegeven. Haar werken zijn realistisch, met een vleugje abstract, uitgevoerd in olieverf op waterbasis.
Meestal schildert ze op panelen, zodat ze zelf de maat en de vorm kan bepalen. Deze schilderijen zijn zeer geschikt om buiten, onder bepaalde voorwaarden, onder een overdekt terras te hangen. Ook Paula van de Vorst is gestart op de Somerense schildersschool en heeft enkele jaren tekenen gevolg aan de kunstacademie in Arendonk. In september 2005 is zij met 4 andere amateur kunstenaars gestart met "Art Artistique".

Openingstijden expositie
De expositie is tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur (op vrijdag tot 12.30 uur) te bezichtigen. De toegang is gratis. De eerste etage is met de lift bereikbaar.