Gemeente Gouda


Gebied tussen station en binnenstad wordt nieuwe winkellocatie (27-11-2008)

Multi Vastgoed en gemeente Gouda tekenen intentieovereenkomst herontwikkeling zuidelijke stationsomgeving

De Goudse ontwikkelaar Multi Vastgoed en de gemeente Gouda hebben op 27 november 2008 een intentieovereenkomst voor de herontwikkeling van het gebied tussen de Spoorstraat en het Vredebest ondertekend. Dit zuidelijke stationsgebied heeft door zijn ligging veel potentie om in de toekomst een nieuwe top winkellocatie te worden. Met de ontwikkeling van het gebied komt er ruimte beschikbaar voor grotere winkels, die voldoet aan de wensen van de (landelijke) winkelketens, daarnaast ontstaat ruimte voor kleinschalige winkels. Zo kan Gouda haar positie als winkelstad in de regio verder ontwikkelen en verstevigen. De gemeenteraad heeft in meerderheid geen bezwaren geuit tegen deze intentieovereenkomst.

Uitdaging

Het zuidelijke stationsgebied is onderdeel van het project Spoorzone en vormt de entree vanuit het station naar de historische binnenstad. Grote uitdaging in het plan is een logische aansluiting c.q. routing te creëren van de hoofdwinkelstraat van Gouda, de Kleiweg, naar het stationsgebied.

Winkelaanbod
Belangrijk is dat in het te herontwikkelen gebied winkelformules komen, die grote aantrekkingskracht hebben op het winkelend publiek. Doel is om een samenhangend winkelaanbod te realiseren, waarbij het bestaande en het te ontwikkelen winkelgebied elkaar versterken. In het nieuwe winkelgebied kan ook worden ingespeeld op de ruimtewens die zittende ondernemers hebben. Dit biedt vervolgens weer kansen voor (nieuwe) ondernemers die zich graag in het reeds bestaande deel van de Goudse binnenstad willen vestigen.

Multi Vastgoed en de gemeente Gouda zijn zeer enthousiast over de mogelijkheden en potentie van deze locatie. Om deze locatie in ontwikkeling te brengen, is inmiddels een groot aantal van de benodigde verwervingen door Multi Vastgoed tot stand gebracht. Ook zijn er met diverse betrokken partijen binnen het gebied gesprekken gevoerd om wensen en mogelijkheden te inventariseren. Heino Vink, directeur winkelontwikkelingen Multi Vastgoed: "Als Goudse ontwikkelaar zijn we zeer trots om in onze eigen stad een nieuw stuk binnenstad te creëren. In de binnenstad van Gouda moet worden geïnvesteerd. Door op deze prominente locatie ca. 18.000 m2 winkelvloeroppervlak met bekende winkels te realiseren, wordt dit gebied zeer aantrekkelijk en krijgt de stad Gouda als geheel extra aantrekkingskracht. Dit wordt nu al bevestigd door de grote hoeveelheid aanmeldingen van retailers."

Wethouder Kastelein (ruimtelijke ordening, ontwikkeling Spoorzone) is blij met de ontwikkelingen: "Ik ben blij dat een belangrijke Goudse ontwikkelaar wil investeren in de stad. Hiermee komt er een mooi en aantrekkelijk gebied, dat een verrijking voor het Goudse winkelbestand en een aanvulling voor de binnenstad betekent."

Ontwikkelingsplan

Het komende jaar zal Multi Vastgoed een uitvoerbaar en haalbaar ontwikkelingsplan maken. Dit plan zal eind 2009 worden gepresenteerd.

Profiel Multi Vastgoed

Multi Vastgoed is onderdeel van Multi Corporation, marktleider in Europa op het gebied van ontwikkeling, investering en exploitatie van winkelcentra, kantoren en multifunctionele projecten. Dit gebeurt via de dochterondernemingen Multi Development, Multi Investment Management, Multi Asset Management en Multi Mall Management. Met een Morgan Stanley Real Estate Fund als financiële partner paart Multi financiële slagkracht en investeringscapaciteit aan ervaring en bewezen prestaties als ontwikkelaar van projecten van hoge kwaliteit. Multi is sterk gericht op verdere groei en de strategie van het bedrijf blijft om te ontwikkelen en investeren in Europese landen met aanzienlijk potentieel. Multi is actief in meer dan 20 Europese landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland en er zijn kantoren in België, Bulgarije, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Luxemburg, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje, Turkije, Oekraïne en Groot-Brittannië.

Ondertekening stationsgebied

Foto: Pim Mul


---